Kino Radnice Jablonec: 18. a 19. března BABOVŘESKY, 17.00. Nový film Z. Trošky je úsměvnou komedií ze života současné jihočeské vesnice Babovřesky, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod.

Kino Radnice Jablonec: 18. a 19. března NEPOUŽITELNÍ, 20.00. ympatický francouzský herec Omar Sy, kterého diváci znají jako svérázného opatrovníka z filmu Nedotknutelní, si tentokrát zahrál jednoho z dvojice detektivů v komedii režiséra Davida Charhona. Nejzářivější hvězda současné francouzské komedie, Omar Sy, se po velkém úspěchu Nedotknutelných představuje v dalším filmu o dvou parťácích jiného původu a barvy pleti, kteří společně překonávají nástrahy osudu, přičemž o přehmaty a humorné situace opět není nouze. Manželka vlivného šéfa Národní unie zaměstnavatelů je nalezena mrtvá na pařížském předměstí Bobigny.

Kino Radnice Jablonec: 20. března TERAPIE LÁSKOU, 17.30. Odzbrojující romance o setkání dvou neurotických podivínů (Jennifer Lawrence a Bradley Cooper) pyšnící se Zlatým Globem pro nejlepší herečku a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon.

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon.

Kino Radnice Jablonec: 20. a 21. března SMRTONOSNÁ PAST: OPĚT V AKCI, 20.00. Bruce Willis se vrací se svou nejslavnější filmovou rolí, tedy jako John McClane – hrdina, který díky svým schopnostem nakonec vždycky přežije všechno a všechny. Tentokrát se polda, jenž nebere rukojmí, vážně ocitne v nepravou chvíli na nepravém místě, když vyrazí do Moskvy, aby pomohl synovi Jackovi.

Kino Radnice Jablonec: 21. března MARTIN A VENUŠE, 17.30. Muži jsou prý z Marsu, ženy z Venuše… Chtějí spolu žít, jen to občas nejde tak lehce, jak by si obě zúčastněné strany představovaly. Nová česká romantická komedie o tom, jak to dopadá, když hlídá táta…

Kino Junior Jablonec: 21. března MUŽ BEZ MINULOSTI, 20.00. Z vlaku přijíždějícího do města vystoupí muž s cestovní brašnou, ale ještě než stačí dorazit na místo určení, je přepaden, zmlácen do bezvědomí a okraden. Muž se po čase uzdraví, aniž ovšem nabude ztracenou paměť… Film byl v roce 2002 oceněn v Cannes Velkou cenou poroty a Kati Outineová získala cenu za ženský herecký výkon.

Kino Železný Brod: 19. března TAMBYLLES, 19.30. Osmnáctiletý delikvent se vrací se zpět k rodičům. Místní obyvatelé však nezapomněli, co se zde před lety stalo… Film soutěžil na MFF v Cannes 2012. Promítání za účasti režiséra filmu!

Kino Železný Brod: 20. března KAPITOLY Z DĚJIN FILMOVÝCH OBRAZŮ – FILM JE VÁLKA, 19.00. V dějinách filmu jsou nejdůležitější technologické mezníky spojeny s válkou. Ať už s reálnou nebo s obchodní v podobě boje mezi Hollywoodem a Evropou. Jak válka ve filmu vlastně vypadá? Přednáší Přemysl Martinek, filmový publicista, dramaturg a vysokoškolský pedagog.

Kino Železný Brod: 21. března MARTIN A VENUŠE, 19.30. Mají tři malé děti. Oba dělají pro rodinu maximum, oba se však zároveň cítí nedocenění tím druhým. Události naberou spád, když Martin slíbí, že se postará o děti a domácnost během jednoho měsíce. Je totiž přesvědčen, že na tom vůbec nic není…

Kino Jas Tanvald: 20. března SMRTONOSNÁ PAST : OPĚT V AKCI, 19.00. Americký akční thriller. Jaký otec, takový syn.