Lipův aktuální song Do města přišla zima, ve kterém s ním zpívá Kateřina Marie Tichá, se stal v pondělí nejhranějším songem v českých rádiích. V ten den symbolicky rapující básník vypustil i videoklip k songu. Ten vznikal za poněkud dramatických okolností.„Potkala mě smůla. Nejprve jsem těsně před natáčením onemocněl a měl vysoký teploty a pak nás okradli zloději o filmovou techniku za velký peníze," posteskl si Lipo alias Jonáš Červinka.

Nezažil zklamání

K napsání písně rapera neinspiroval osobní milostný příběh. Ani zkušenost někoho jiné. „Spíš jsem při psaní textu vyšel z pocitu, jaké to asi je, když někdo, třeba i navždy, odejde člověku ze života. Jak se popasovat s tím prázdnem, co po něm zbyde," řekl raper.

Zdroj: Youtube

S Kateřinou Marií Tichou začal Lipo spolupracovat již minulé léto, kdy jí točil videoklip. „Věděl jsem o jejím talentu a využil jsem, že má jemný, křehký hlas, což se do této písně hodilo," vysvětlil Lipo.

Videoklip k loňskému hitu Ležím v tvé blízkosti, ve kterém s ním zpívala zpěvačka Debbi, překročil hranici 4.370.000 zhlédnutí, opanoval v průběhu celého roku všechny možné televizní i internetové hitparády a stejně tak se mu dařilo i v hitparádách rádiových.

Předávání Andělů

V sobotu večer můžete vidět Lipa v obležení jeho vokalistek Debbi i Kateřiny Marie Tiché na předávání cen Andělů na ČT1. Přímý přenos začíná ve 21.15.

V nejbližší době básník spolupráci s nějakou zpěvačkou nechystá. „Teď to nemám v plánu. Budu se věnovat spíš svým songům bez hostů. Do budoucna se ale ničemu nebráním,"nevylučuje možnost spolupráce s další zpěvačkou.

Teď je pro Lipa zásadní jeho nová deska, na kterou už připravuje materiál a zvažuje, kde album vydat.

Jonáš Červinka začínal s formací BPM (Básníci před mikrofonem). Loni v dubnu vydal svou sólovou desku s názvem Víc než hudba. Studuje obor Estetika na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Umělecké jméno si vytvořil podle starého čínského básníka Li-Pa.

Nejhranější písně v českých rádiích

1. LIPO & Kateřina Marie Tichá:

Do městě přišla zima

2. Kryštof & Jaromír Nohavica:

Křídla z mýdla

3. Michal Hrůza & Klára Výtisková: Duše do vesmíru

4. Kryštof: Inzerát

5. Mista: Show me

6. Nela: So In Love

7. Peter Bič Projekt: Say It Loud