Žárlivost je literární tragikomedie hra v dopisech. Z velké části ji tvoří emailová korespondence mezi třemi hlavními protagonistkami, které se dělí o jednoho muže cestujícího mezi patry.

Inscenace přináší mnoho vtipných momentů, ale i vážná až smutná místa k zamyšlení. Další reprízu můžete vidět v neděli 3. února v Malém divadle. Začátek v 19 hodin. Žárlivost Esther Vilarové nazkoušely herečka Jana Hejret Vojtková spolu s inspicientkou a nápovědou Kateřinou Vydrovou a pokladní a uvaděčkou Eliškou Hamplovou. Tři ženy různého věku, vlastností a povolání, které se nikdy nesetkaly, přestože bydlí ve stejném domě, spojuje jeden muž, stěhující se mezi patry, a emailová komunikace.

Hra nepostrádá vtip, zároveň je ale velmi pravdivě krutá ve své schopnosti rozehrát emoce zúčastněných žen i diváků.

Esther Vilar

ŽÁRLIVOST

tragikomedie

Kdy: neděle 3. února od 19 hodin

Kde: Malé divadlo, Liberec

Hrají: Jana Hejret Vojtková, Kateřina Vydrová, Eliška Hamplová

Žárlivost je pravdivá hra, ve které by si mohl zahrát kdokoliv z nás. Nevěra a žárlivost totiž číhá na každém kroku.

Přestože se z počátku zdá, že jsou v této hře ženy pouhými obětmi a muži mají navrch. Karty se mohou otočit.

Tragikomedie Esther Vilarové také na tento zákeřný pocit přináší nový pohled. Člověk se žárlivosti bojí, ale když o ni pak přijde, může mu začít chybět a dokonce se na ni může stát závislý a bude chtít, aby se vrátila a uměle si ji bude chtít přivodit.

Ve hře hereckým výkonem vyniká nejzkušenější herečka Jana Hejret Vojtková, která ztvárnila padesátnici Helen. Přestože je o mnoho let mladší, do role se vžila dokonale. Svou zapáleností a energičností pobavila všechny přítomné. Ani její mladší kolegyně nezaostávaly. Přestože na pódiu většinou hrají spíše doprovodné role, svých postav se zhostily se ctí a rozhodně se mohou považovat za právoplatné členky činoherního souboru. Těšme se na jejich další role.

Více o hře Žárlivost čtěte v článku: Žárlivost? Novinka, ve které se najdou muži i ženy