Na oddělení následné péče v nemocnici Turnov se to bude v pátek 28. dubna od 9.30 do 10.30 hodin hemžit čarodějnými bytostmi. Nejprve je na programu módní přehlídka čarodějnic, pak hned zpěv písní s pohádkovou tématikou.

Přijít podívat se budou moci rodiny a přátelé klientů.  

A kde budou další?

Sobota 29. dubna

Jablonec n. N. - Pasecké předčarodějnice. Zábavné odpoledne, atrakce pro děti a nejen pro ně v Jabloneckých Pasekách na hřišti od 16 hodin.

- volba Pasecké miss a vícemiss čarodejnice 2017
- ukázka vyproštění z havarovaného vozidla a ukázka hašení pěnou
- od 18 hodin bude pro Vás hrát kapela FUK
- v 19 hodin lampiónový průvod od vlakové zastávky v Pasekách na hřiště
- v 21 hodin ohňostoj
- po průvodu dojde k zapálení Pasecké vatry za asistence místních hasičů

Neděle 30. dubna

Jablonec n. N. – Ve 21.00 hodin vyjde průvod s mažoretkami DDM Vikýř a bubeníky Barrel Battery od Rybářské bašty jde směrem k hrázi. Od 21.25 hodin odpálí ohňostroj z hráze a pontonu přehrady. UPOZORNĚNÍ: Ve večerních hodinách bude omezena doprava v blízkosti přechodů pro chodce na silnici U Přehrady.

Jablonec n. N. - Středisko volného času Vikýř pořádá v neděli od 16 hodin tradiční pálení čarodějnic u přehrady. Kdo přijde ke druhé hrázi, může se zúčastnit čarodějnického reje, mnoha dílniček a her s čarodějnou tématikou. Opéct si buřta a poslechnout si živou muziku. Všechny masky nejenže dostanou buřta zdarma, ale ještě mohou vyhrát soutěž o tu nejhezčí, nebo nejoriginálnější z nich.

Malý Rohozec - Rohozecký okrašlovací spolek a Osadní výbor Malý Rohozec, Mokřiny a Vazovec srdečně zvou všechny malé i velké z blízkého i dalekého okolí na tradiční pálení čarodějnic. Akce se uskuteční na tradičním místě na Malém Rohozci v lokalitě „Na Pískách". Připraveny budou tematické soutěže pro děti, velká vatra s opravdovou čarodějnicí, ohníček na opékání buřtů, bohaté občerstvení a samozřejmě i pivo a limonáda z místního Rohozeckého pivovaru. Začínají tu v pozdním odpoledni. (rud)

Železný Brod – Zpátky v čase aneb čarodějnice trochu jinak. Vracet se budeme přibližně o 110 let zpět. Těšit se můžete nejen na hry po staru, které povedou Památkovou rezervací Trávníky, ale také na spoustu zajímavých aktivit přímo na Bělišti v Železném Brodě. A to od 15 hodin. Můžete si nechat věštit od jarmareční kartářky, nechat se ošetřit v lazaretu a zároveň si zkusit první pomoc, budete mít možnost zahrát si hru špačka, zatancují nám folklorní tance a uvidíte vtipný taneček čarodějnic, můžete si zkusit uvařit lektvary a vyrobit košťata, ochutnáte pečivo podobné tomu před 100 lety a mnoho dalšího… Celým odpolednem se bude linout stará hudba z gramofonu. Společně postavíme májku a v pozdějších hodinách se v průvodu podobném Majáles vydáme na akci Města Železný Brod – Čarodějnice. Zde loučí rituálně zapálíme vatru s čarodějnicí. Přijdete-li na akci v dobovém obleku z přelomu 19.–20. st., budete zařazeni do soutěže o nejoriginálnější oblek. Pořádá: Rodinné centrum Andílek, Spolek Trávnice, další železnobrodské spolky a Semínko země se Semil.

Železný Brod – Hasičské hřiště. Zapálení vatry a upálení neposlušných čarodějnic ve 20 hodin. Ve 20.15 vystoupení skupina Pranýř s ukázkou šermířských dovedností a následovat bude ukázka tanců našich neupálených čarodějnic. Ohnivá show vypukne ve 21 hodin. Od 19 hodin budou připraveny ohníčky na opékání vuřtů.

Bzí - T.J. Sokol Bzí a SDH Bzí zvou na tradiční akci. Ve 20.30 hodin odchod lampionového průvodu od sokolovny směr lesní hřiště, zde podpálení vatry a upálení všech čarodějnic.

Jilemnice – Hřiště Kuvajt u restaurace Grand ozvučí Láďa Pacák a připraveny jsou čarodějnice a vatra. Od 19 hodin. Bohaté občerstvení + ohníčky na opékání zajištěny.

Tanvald - Tanvaldské pálení Čarodějnic. Jako každý rok sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald ve spolupráci s městem Tanvald a MDC Maják pořádají tradiční pálení čarodějnic na místním hřišti Honvart a to v neděli 30. dubna. Tanvaldské pálení čarodějnic nebo-li tzv. Filipojakubská noc odstartuje v 18:30 u MDC Maják lampionovým průvodem, který povede až na místní hřiště. Zapálení hranice, kterou jako již tradičně mnoho let zajišťuje sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald je plánované na 20:30 hod. Nebude chybět ani ohňostroj a po celou dobu konání akce je zajištěný i hudební doprovod. Návštěvníci se mohou těšit na bohaté občerstvení, samozřejmě nebude chybět tradiční guláš z polní kuchyně, domácí bramboráky, klobásy z udírny, točené pivo a mnohé další – to vše zajišťují hasiči z Horního Tanvaldu. Pořadatelé doufají, že velké úsilí s postavením vatry bude odměněno velkým počtem návštěvníků a doufají, že si to místní, ale i přes polní obyvatelé užijí a oslaví tak společně příchod jara. Stánky s občerstvením na hřišti Honvart budou v provozu již od 16 hod.

Smržovka - Tradiční pálení čarodějnic v areálu Parkhotelu s průvodem z náměstí a s diskotékou pod širým nebem. 18:00 zahájení programu na Parkhotelu, točené pivo, dobroty z grilu a udírny; 19:00 vychází lampionový průvod od radnice; 19:30 hudba k poslechu Diskotéka DJ Michal Tůma; 20:00 zapálení vatry; 20:30 hudba k poslechu i tanci; max. 24:00 zakončení. Srdečně zve Parkhotel Smržovka + SDH Smržovka.

Josefův Důl – Pálení čarodějnic - prostory u Obecního úřadu
19.30 sraz čarodějnic před centrem AURA a odlet od centra – směr letu na plac pod obecním úřadem, kde bude pokračovat rej (možnost zapůjčení masek po domluvě předem v centru Aura, tel.: 606 165 492); 20.00 vyhodnocení masek … dále volná zábava a živá hudba. Po setmění zapálení vatry a ohňostroj. Občerstvení zajištěno.

Liberec – U arény v libereckém Sport parku opět zaplane oheň. Už tradičně se zde posledního dubna sletí čarodějnice z širokého okolí. Oblíbené Čáry u arény letos nabídnou celodenní program. Již od 10 hodin startuje čarodějnická pouť s kolotoči, skákacím hradem, střelnicí a dalšími atrakcemi pro děti. V odpoledních hodinách budou pro děti připraveny soutěže o drobné ceny a zábavný program na pódiu. Malým i velkým návštěvníkům zahraje po zapálení tradiční vatry liberecká skupina Krakatit a po setmění rozzáří noční oblohu ohňostroj. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma. Oblíbené Čáry u arény proběhnou stejně jako v minulých letech na travnatém prostoru atletického odhodiště v zadní části areálu Sport Parku Liberec. (gb)