Partička komiků opět zavítala do jabloneckého Woka. Vysmívali se politikům, starým časům, vidlákům i televiznímu zpravodajství. Problém jim nedělalo zasmát se i sobě. Tentokrát do Jablonce přijela čtveřice Miloš Knor, Lumír Tuček, Karel Hynek a Iva Pazderková.

Diváci popíjeli, kouřili a smáli se

Z publika se linul dým, cinkali skleničky a láhve, ale hlavně se všichni diváci výborně bavili a každou chvíli oceňovali baviče na pódiu potleskem a hlasitým smíchem. Největší úspěch měl Karel Hynek a jedna z mála žen komiček Iva Pazderková. Ovšem každý z komiků si našel své příznivce, nikdo nezůstal zkrátka. Středeční legraci natáčela i televize.

Show odstartoval Karel Hynek. V první skeči sázel na vzpomínky a vyplatilo se mu to. Vždyť kdo z nás nenosil za pasem walkmana a nepřetáčel na pentilce kazetu, aby ušetřil baterky. „Komunistické tužkovky byly tak kvalitní, že čtvrtá písnička byla už ploužák," řekl Hynek a zanotoval zpomaleně některý z hitů Michala Davida.

V Jablonci ale žádné moře není

Jeho vystoupení překonala snad jen Iva Pazderková se svými narážkami na jablonecké maloměšťáctví. Takovou kritiku a výsměch si může dovolit snad jen ona. Nikomu jinému by to jablonečtí patrioti nedovolili. Začala tradičně, dala si mikrofon výše a spustila do něj „Devadesát – šedesát – devadesát. Děcka, ahoooj!"

Komička mluvila o Jablonci jako o nejzapadlejší vesnici, která se ještě k tomu nachází nad Orlicí. „Je mi líto, že to budu já, kdo vám to řekne. Ale musím. Na internetu jsem našla, že Jablonec leží 475 metrů nad mořem. Jenže ono tu žádný moře není," objevila Pazderková Ameriku.

Velmi vtipně také popsala cestu z Prahy do Jablonce. Na jižní spojce chytla zácpu, a tak si zavolala taxíka. Jenže neschopný taxikář přijel až za hodinu a byl tak hloupý, že tam zůstal stát s ní. Na Jablonci nejvíce oceňovala viditelnost. „Slyšela jsem někoho, jak říká, hele je vidět Petřín a to je na Jablonci to nejlepší," dělala ze sebe herečka hloupou blondýnu. Tak, jak to umí pouze ona.

Černou kroniku moderuje Ray

Další hodně povedená scénka byla opět z dílny Karla Hynka, který tentokrát zvolil osvědčené vtipy na téma televizní noviny. Kritizoval hlavně negativní zprávy. „Na ČT1 nás věčně straší ekonomickou krizí a na komerčních televizích běží půl hodiny vkuse černá kronika a ještě ji moderuje Ray. Ke konci se to snaží zachránit roztomilým zvířátkem nakonec, které by stejně nejraději viděli přejeté," řekl Hynek a pod pódiem následoval výbuch smíchu.

Hudební čísla u Komiků s.r.o. patří k těm nejlepším. Miloš Knor a Lumír Tuček vystřihli parádní hiphopový song s myslivecko-hasičskou tématikou z vesnice Doudleby. V rapu popisovali své rozepře a nakonec i smír. „Když se sejdem v hospodě, zapijem to zelenou. Když se sejdeme na záchodě, zapijem to zelenou a když se sejdem ve Woku, zapijem to zelenou," rapovali svorně.

Facebook za komunismu? Sídliště

Karel Hynek se také zamýšlel nad podobností paneláků a facebooku. „Sídliště, to je takovej komunistickej facebook. Balkón je profilová fotka. Někdo se tam opaluje nahatý, jiný tam chodí hulit. Když se sousedi pohádají, každý to ví a když se pak usmiřují, tak každý zjistí, jak. Pokud máte umakartové jádro na záchodě, tak nejenom zjistíte, že sousedovi nesedl oběd, vy to dokonce i cítíte," říkal přesvědčivě bavič.

Iva Pazderková dokázala, že svůj humor nemá jen vždy naučený. Diváci jí o přestávce pokládali na jeviště lístečky s otázkami a ona na ně pak pohotově a vtipně odpovídala.
Večer bravurně zakončil Miloš Knor, který vzpomínal na hru Malý chemik. Sám přišel na trh s novými hrami pro tvořivé děti, které je připraví na budoucí povolání. Tak třeba: Mladý dealer, Mladý lékař, Mladý soustružník, Mladý odborář, ale i třeba Mladý prezident nebo Mladý bezdomovec.

„Mladý lékař musí být dostatečně arogantní a má v krabici zabalené transparenty: Děkujeme, odcházíme!, Už opravdu jdeme! a Vemte nás zpátky!".

Mladý bezdomovec má v krabici skládací krabicové víno, okenu, starý kabát a odér z pravého bezdomovce.

Další videa Komiků s.r.o.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube