Drobná a vlídná žena se do povědomí Čechů zapsala jako ochránkyně zvířat a dáma s charakterem, která v roce 1968 vyjádřila svůj nesouhlas s politickým systémem, i když ji to stálo kariéru. Vyniká ještě jednou vlastností. Působí neskutečně vlídně a pokorně. Své fanoušky prostě umí dojmout.

V Čechách často bývá zvykem, že zpěvák v mládí prorazil s pár hity, které omílá až „do smrti".

Marta Kubišová v Liberci představila i novinkovou píseň z připraveného muzikálu Touha jménem Einodis, který bude mít premiéru v červnu 2013 na Letní scéně Divadla Ungelt.

Pěvkyně samozřejmě zazpívala své největší hity. Fanoušky přivítala veselou S nebývalou ochotou. Pokračovala největšími hity Depeše, Nechte zvony znít, Loudá se půlměsíc, Cesta a dalšími. 

Elton John i Aretha Franklin

Občas překvapila méně známým kouskem třeba předělávkou Promiň slavné písně Sorry Seems To Be The Hardest Word od Eltona Johna nebo písněmi Nepiš dál, kterou ji prý v roce 1965 donesla trojice Gott, Štajdl a Černý, a dramatickou Nechci být ta druhá, se kterou začínala před téměř patnácti lety v Divadle Ungeld.

Zpěvačka se svěřila, že ve své první kariéře toužila zpívat písně Natural Woman Woman od Arethy Franklin a Wal On By, kterou v originále zpívala  Dionne Warwick. Oba songy mohla zpívat až po revoluci a česky jí je otextoval Pavel Vrba.

Svoje nejoblíbenější kousky si nechala nakonec jako přídavky. Rozloučila se Magdalenou a Modlitbou pro Martu.

Na koncertu ji doprovázela kapela Petra Maláska a vše zpívala naživo.

Koncerty Kubišové rozhodně nejsou statické, přestože výběr písní je podobný. Vždy něčím překvapí. I atmosféra se mění. Záleží na publiku a zpěvačka se mu vždy umí přizpůsobit a víc, co se hodí.

Přes řev diváků se neslyšela

Mám ještě v živé paměti letní koncert na Trutnov Open Air Festivalu, kde tato žena vykouzlila neskutečnou atmosféru a její vystoupení se stalo bezesporu nejzajímavějším okamžikem pátečního programu. V rozhovoru pro Deník se svěřila, že se přes řev publika ani neslyšela, což ji potěšilo.

Na koncert do Domu kultury přišla povětšinou starší generace posluchačů, kteří byli zpočátku vlažní, během večera se nakonec dokázali odvázat a na konci zpěvačce tleskali i pískali vestoje.

Škoda jen, že koncert narušovali neomalení diváci, kteří fotili zpěvačku kompaktním fotoaparátem s bleskem nebo v horším případě mobilem.