Kdy: 14. prosince
Kde: G&B Beads, Janovská 39
Za kolik: dílničky 50 korun, kulturní program vstupné dobrovolné

Vánoční akcí Andělé Jizerských hor chce spolek ArtproProstor propojit jedinečnou sklářskou a bižuterní historii Jablonecka se současným živým uměním.

"Budeme se inspirovat původními nástroji a materiály, které se používaly pro výrobu korálů v továrně GB Beads, využijeme jedinečnou polohu továrny v úpatí Jizerských hor - domov prvních sklářských huťmístrů a vytvoříme jedinečnou předvánoční atmosféru vycházející z bohaté historie našeho kraje."

Program:
15.00 - divadlo pro děti i dospělé Nejmenší ze Sámů
16.00 - koncert Dpos triou
16.45 - divadlo pro děti i dospělé Nejmenší ze Sámů
17.30 - vernisáž společné výstavy Andělé Jizerských hor
18.00 - performance Andělé Jizerských hor
18.30 - koncert Jana Vébrová

Dále se můžete těšit na kavárenské občerstvení od La kavárna, linorytovou dílnu s Jiří Vydra nebo výrobu andílků z přírodních materiálů a korálků.

Jablonecko zpívalo koledy s Deníkem.
VIDEO: Lidé na Jablonecku zpívali koledy s Deníkem. Sešli se i před radnicí

Součástí akce bude vernisáž společné výstavy s tématem Andělé Jizerských hor. Oslovili jsme 11 kreativců z Jablonce a Liberce, dali jim k dispozici staré nástroje pro výrobu bižuterie z našich skladů a vy se můžete 14. prosince těšit na jedinečnou objektovou, výtvarnou výstavu vycházející z dlouholeté historie našeho sklářského kraje. Zapojili se SKUBB. se svým jizerským šperkem, ilustrátor MAT, výtvarnice Ištabela Barela, sochař Andrey Krasnopevtsev, architektky Pavlína Mullerová a Eliška Mullerová, výtvarnice a restaurátorka Petra Filipovská, šperkařka Renata Vydrová a poetické duo Pol Eno!