Stavba sněhového hradu Harrachštejn v Harrachově, který byl v letech 2010 a 2011 vůbec největší sněhovou stavbou v České republice, byla letos ukončena poslední týden v lednu. Je sice pravda, že letos nenabyl takových rozměrů jako v letech minulých, ale určitě i přesto potěší všechny jeho návštěvníky.

Hrad stojí již na tradičním místě a to na běžeckém stadionu u hotelu Skicentrum, kde i letos tu budou pro návštěvníky nachystány zábavné akce. Od 8. 2. 2013 až do konce zimní sezony tu bude pravidelně ve dnech pátek, sobota, neděle vystupovat Umělecká agentura Pranýř s pohádkou  – Na draka! a to vždy od 14:30 hodin a s Fire show – Příběh ohně vždy od 19:30 hodin.

Ceny vstupného na tato vystoupení činí: 110,– Kč/ dospělá osoba, 75,– Kč/dítě a rodinné vstupné (2+2) je za 330,– Kč.

PROGRAM

Pohádka Na draka!

Tato pohádka pro malé i velké diváky vás zavede do období renesance, kdy na Pražském hradě hostí císař Rudolf II. alchymisty a umělce z celé Evropy. My se však podíváme úplně někam jinam. Do jednoho zapadlého hrabství daleko v horách, kde bílý sníh přikryl vše, kam až oko dohlédne.

V takové zimě by měl každý sedět doma u vytopeného krbu. On i hraběcí tajemník Ignác von Harrach by si klidně dál užíval všech svých vydobytých výsad pěkně zalezlý v teple. Jenomže to by se v kraji nesměl usadit drak. A protože je hraběcí dcera široko daleko vyhlášená svým „nevzhledem", drak chce raději po panu hraběti každý týden dostatek zlata a drahého kamení.

Pomůžou nešťastnému Ignácovi okolojdoucí žoldáci, kteří zrovna nemají nic na práci? Co se skrývá v dračí sluji? A jak se ke všemu nakonec postaví proradný hraběcí tajemník Ignác?

To vše se dozvíte v naší pohádce, ve které uvidíte „poslední žijící exemplář tříhlavého draka v království českém". Spolu s drakem se Vám představí pět herců v pestrých dobově odpovídajících kostýmech. A nebyla by to pohádka od agentury Pranýř, kdyby v ní chyběl šerm. Proto i zde se můžete těšit na šermířskou šarvátku skvěle vycvičených landsknechtů.

Příběh ohně

Tato show pro celou rodinu, která je nabitá akcí, šermem, ohněm i pyrotechnickými efekty, vás provede od legendami opředených dávných časů až do blízké budoucnosti. Bude vám umožněno podívat se do dob, kdy celému světu vládli bájní bohové, kteří nadevše toužili po moci skryté v ohni. Možná by mezi sebou bojovali do dnes, kdyby jim oheň nesebral Prométheus. Ten oheň v dobré víře daroval lidem.

Nejdříve byl oheň dobrým pomocníkem. Ale v lidských rukou získal oheň poprvé i svoji špatnou tvář. Šerm, boj i upalování čarodějnic, k tomu všemu lidé začali oheň zneužívat. V poslední části příběhu spolu nahlédneme do budoucnosti naší civilizace.

Zde už se síla tisíce ohňů ukryla do jedné malé zbraně, která je schopna zničit celá města. A nejsilnější mocnosti Země tuto superzbraň chtějí jen pro sebe. Je konec opravdu nevyhnutelný??? Bojová a ohnivá show Příběh ohně, která měla v roce 2011 premiéru v Harrachově.

Kontrast ohně a sněhu všude okolo ve vás zanechá nezapomenutelný zážitek. Představení trvá něco málo přes půl hodiny, aby diváci zcela nepromrzli a zároveň jsme jim poskytli dostatek napětí, akce a efektů. Během této doby se na jevišti vystřídá mnoho pestrých kostýmů, zbraní a ohně v nejrůznější podobě.

Diváci se tak můžou těšit na točení s ohněm, plivání ohně, souboj s pochodněmi, upálení čarodějnice, šerm, boj i střelbu z moderních i historických zbraní. Je potom až neuvěřitelné, že toto vše zvládají pouze čtyři účinkující. Naše show je podbarvena strhující hudbou a působivým vyprávěním.