Plesová sezona je v plném proudu. V Jablonci ale trochu seznam bálů prořídl. Město přišlo o jeden sál. Střelnice osiřela, je prodaná a objekt půjde k zemi. Radost z toho mají, na rozdíl od plesajících, v Kulturním centru 101010 Vratis­lavice, kam se některé akce přesunuly.

Studenti a hvězda

Ceny vstupenek se více méně letos nemění. Lístky na maturitní a školní plesy, věnečky tanečních, ale i Salsa Night pořídíte do 250 korun. S bohatými sponzory se ale dá vykouzlit hvězda v programu.

„Máme půlnoční překvapení a jméno úzkostlivě tajíme," řekl Jan Ullmann. Na plese oktávy jabloneckého Gymnázia U Balvanu chystají na příští pátek v Eurocentru opravdu „bombu". Redakce Jabloneckého deníku slíbila, že maturantům rozhodně radost nezkazí, a proto si jméno necháme pro sebe.

Celý večer ladí do filmu Rebelové a hrát bude Golem. „Secvičili jsme vlastní předtančení doplněné videem. Je to zhruba třináct párů," poznamenal ještě Ullman. Jeho spolužačka Dominika dodala, že vstupenky si rozebrali ostatní spolužáci ze školy.

Slavice Lucie

Oficiální internetové stránky Lucie Bílé to říkají jasně. „19. ledna – Jablonec, uzavřená společnost." Ano. Zlatá slavice bude zpívat v sobotu večer na plese fotbalistům Baumitu. V kuolárech se na toto téma hovoří o částce několika statisíců za honorář. Při přípravě plesu FK BAUMIT a zajišťování speciálního hosta padlo také jméno Karla Gotta.

Valenta a mikrofon

Na sportovní punc vsadili v Železném Brodě. Tady je totiž ples města současně také vyhlášením Sportovce Železnobrodska 2012. V sobotu 19. ledna večer se tu lidé budou těšit ze společnosti olympijského vítěze v akrobatickém lyžování Aleše Valenty.

„Aleš Valenta pak zůstane i na ples, u jeho stolu jsou ještě dvě volná místa," lákal v týdnu na ples starosta města André Jakubička. Ples začíná v osm hodin v sokolovně.

K tanci i poslechu zahraje taneční orchestr Big O´Band Liberec a po půlnoci přijde na řadu oldies diskotéka s DJ Zdeňkem Vranovským.

V kulturním programu vystoupí Tereza Cvrčková, nejlepší závodnice FSA se sestavou sportovního aerobiku a taneční skupina Celtic Dance Club Sedmihorky s ukázkou irských tanců a stepem.

Poprvé statutární

K vrcholům letošní sezony zřejmě patří Ples města Jablonec. Poprvé totiž jako statutárního města. „Vstupenky stojí stejně jako loni, dvě stě devadesát devět korun," poznamenala Lenka Lipšová, z odboru školství, která spolu s kolegyněmi zabezpečuje na ples bohatou tombolu.

Letos ples symbolicky dospěl, jde o osmnáctý v pořadí. Otevře jej tanečním úvodem primátor města Petr Beitl a manželkou Renatou. Připravují si v taneční škole TOPDANCE pod vedením Libora Jägera valčík. K tomu nejen jim bude hrát Orchestr Ladislava Bareše.

Jako hosté v Eurocentru příští sobotu vystoupí Tereza Černochová, Karel Kahovec, ZUŠ Jablonec nad Nisou, taneční skupiny Irské sestry a Countryon.

Tradicí se také stalo předávání výtěžku z plesu. Na symbolickém šeku bude opět částka 25 000 korun a převezme ji zástupce Hospicové péče sv. Zdislavy. Peníze hodlají věnovat na nákup sociálního automobilu.

Kouzelník a break

Richarda Nedvěda si lidé možná vybavují z televizní talentové soutěže. Vystupuje jako kouzelník, humorista, trapnomág, iluzionista a klavírista. „Své příznivce tento druh umění rozhodně má," poznamenala Kateřina, která se na únorový Druhý společný ples Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, Vězeňské služby a jabloneckém Městské policie v Eurocentru chystá.

K tanci a poslechu hraje Bohemia Universal Band. Ani tento večer nebudou přítomní ochuzeni o taneční vystoupení. Prostor obsadí jablonecká skupina Angel Breakers.