Pátek 23. října

An Evening with Terry Bozzio European Tour 2015, Jablonec Eurocentrum, 20.00

Jablonec je jedinou zastávkou legendárního bubeníka v ČR na jeho sólovém turné.

Terry Bozzio je známý především díky dlouholeté spolupráci s Frankem Zappou, ale také s Jeffem Beckem a mnoha dalšími známými umělci. Renomovaný hudební časopis Rolling Stone jej označil za pátého největšího bubeníka všech dob. V Jablonci předvede v rámci aktuálního sólového turné celovečerní sólový repertoár sahající od jazzu a klasiky až po etnické styly, který odehraje na největší naladěnou bicí a perkusní soupravu na světě.

Černobílá party, Turnov KC Střelnice, 21 hodin

Akční drinky, velkoplošná projekce a vstupné za polovinu. Přesně takhle bude vypadat diskotéka na Střelnici. Pravidelné diskotéky na Střeláku totiž dostávají zbrusu novou podobu, budou tematické a stylové do posledního detailu.

Pohádka, Železný Brod Městské divadlo, od 10 hodin

Divadelní pohádka Nosáčkovo dobrodružství v podání divadla Hravé divadlo Brno v úpravě Zdeňka Turby vznikla na motivy známé knihy Pinokio. Hlavní postavou příběhu je malý panáček, kterého se truhlářský mistr vyřeže ze dřeva. K velkému mistrovu nadšení panáček ožije, ovšem nepůsobí svému tátovi jenom radost tak jako jiné děti má i on spoustu chyb a jedná podle své vlastní úvahy, avšak bez zkušenosti s následky svých činů. A tak se často dostává do nepříjemných situací a prožívá různá zklamání, až nakonec pochopí, že nelze vždy jednat tak, jak jej právě napadne, a že poslouchat tatínkovy rady se vyplácí. Pohádka je pro děti z MŠ, děti 1 tříd ZŠ a maminky s dětmi na MD.

Vepřové hody, Těpeře sokolovna, pátek i sobota od 14 hodin

TJ Sokol Těpeře srdečně zve: Nechte se zlákat a přijďte si pochutnat na výpečkách, jelítkách, jitrnicích, ovárku a dalších výborných pochutinách.

Film, Tanvald Kino Járy Cimrmana, od 17 a od 19, stejný program i v sobotu

Mrkáček Bill 17.00. Australský animovaný film. Dobrodružství neposedného medvídka koaly Mrkáčka Billa a jeho přátel.

Muž na laně 3D 19.00. Americké drama režiséra Roberta Zemeckise podle skutečné události. Jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra. V hlavních rolích Joseph Gordon-Levitt a Ben Kingsley.

Film Stážista, Jablonec Kino Radnice, 17.15 i v sobotu

Komedie, ve které Robert De Niro hraje sedmdesátiletého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway).

Film Poslední lovec čarodějnic, Jablonec Kino Radnice, od 20 hodin i v sobotu, v neděli od 17.30

Věčný život, věčný lov Vin Diesel jako nesmrtelný a poslední lovec čarodějnic v nové akční fantasy ukáže, že čarodějnice nejsou jen pouhá pověra. Vždy tu mezi námi byly a jsou. A on je dnes posledním svého druhu, jenž je schopný je poslat na onen svět. Ve válce, kterou s nimi vede už 800 let, se představí s mohutným plnovousem ve středověkých kulisách stejně jako v současném New Yorku.

Film Paranormal Activity: The Ghost Dimension, Jablonec Kino Radnice, od 22.30 i v sobotu

Nemůžete je zachránit. Můžete se jen dívat.

Potíte se strachy, nemůžete dýchat, chcete utéct, ale jste paralyzováni strachy. Tyto stavy zažívají v kině diváci extrémně úspěšné hororové série Paranormal Activity. Tvůrci nejnovějšího pokračování, které má podtitul The Ghost Dimension, však slibují ještě o něco děsivější zážitek. Slovo hrůza nabyde úplně nových parametrů nejen proto, že jde o závěrečný díl a tedy vyvrcholení celé série, ale i díky možná až příliš reálnému 3D zpracování. Bez přehánění lze říct, že o život tentokrát nepůjde jen hrdinům na plátně… Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan.

Sobota 24. října

Veletrh slavnosti vína, Jablonec Eurocentrum, 14 - 18

Ochutnávka z více než 30 druhů lahvových vín z malých vinařství z Moravy. Hraje cimbálová muzika Bohuslava Eliáše. Soutěže o ceny. Součástí akce je i Setkání podnikatelů Okresní hospodářské komory. Alkohol nebude podáván osobám mladším 18 let. Pořádá Víno Rychnov Aleš Staněk.

Železnobrodské kovosochání, Železný Brod Malé náměstí, od 13 hodin

Třetí ročník Železnobrodského kovosochání se uskuteční v areálu bývalé Kolory (ul. Průmyslová 335). Během programu zazní dva koncerty z mobilní zvonkohry. Koncert v 19 a ve 22 hodin.

Pohádka Peklo s Ježibabou, Turnov Městské divadlo, 10 hodin

Hlavním hrdinou naší nezbedné pohádky je malý Kašpárek, který touží po koníčkovi.Vypraví se do lesa za pohádkovou babičkou. Netuší, že domnělá hodná babička je zlá bába ježibaba a po čertech hladová (má hrozně ráda děti a hlavně Kašpárky).

Hvězdy nad Ještědem, Jablonec Městské divadlo, 17.00

Finálový večer soutěže o nejlepšího zpěváka regionu za doprovodu členů kapely Sto Zvířat. V porotě zasedne zpěvačka Jitka Zelenková, kapelník Big 'O' Bandu Marek Ottl, Ing. Lidie Vajnerová z iQLANDIE, Jan Prchal předseda Společnosti pro hudební výchovu, lektor a hudební pedagog, Pavel Svoboda náměstek primátora Jablonce nad Nisou, Pavel Žur sbormistr, ředitel divadla a vítězka minulého ročníku Eva Libnarová.

Jovanera Suicidal Bastards Tour 2015, Jablonec Klub Na Rampě, 19.00

Koncert hardcore, metal a rock.

Josef Fousek koncert, Jirkov u Železného Brodu sokolovna, 19 hodin

Přátelské setkání a vystoupení známého českého spisovatele, básníka, textaře, humoristy, písničkáře, cestovatele, fotografa, dlouholetého člena divadla Semafor a divadla Jiřího Grossmanna. Autobus zdarma ze Železného Brodu: 18 hod. z nádraží ČD, 18.03 od sokolovny, 18.05 Rafanda DPS, 18.10 Malé náměstí, 18.15 Hrubá Horka, zpět do Železného Brodu po produkci. Vstupné v předprodeji 80 Kč, na místě 99 Kč. Předprodej vstupenek v TIC Železný Brod a na www.evstupenka.cz.

Rock Goes To … hudební večer, Železný Brod Malé náměstí, 19.30 hodin

Hudební večer v organizaci Faking Booking se uskuteční v Music Club Korint Železný Brod (nám. 3. května).

Koncert, Jablonec Starokatolický kostel, od 17 hodin

Smíšený pěvecký sbor Cum Decore: W. A. Mozart Requiem d moll.

Vepřové hody, Horní Maxov U hrocha, od 11 hodin, koná se také v neděli

Návštěvníci si mohou pochutnat na domácích jitrnicích, jelítkách, tlačence, ovárku, zabijačkové polévce nebo na bůčku či krkovičce, které se budou udit přímo na místě. V případě nepříznivého počasí bude připraveno kryté posezení. K lepší náladě bude hostům pouštět muziku DJ Ráďa. Rezervace míst možná a rozvoz specialit domů také. Doprava z Jablonce nad Nisou i autobusovou linkou č. 104.

Cimbálovka, Tatobity Kulturní dům, od 19 hodin

Ochutnávku dobrého vína. K degustaci 10 až 12 vzorků „Velkých vín od malých vinařů" a těšit se může i na překvapení… Aby degustace měla patřičný šmrc, bude doplněna i o hudební vystoupení cimbálové muziky Dušana Kotlára z Liberce spolu s jednou z našich nejlepších zpěvaček a folkloristek Olgou Kostelencovou. Vstupné 200 korun.

Neděle 25. října

Sonet nedělní odpolední čaje, Turnov KC Střelnice, od 15.00

Pod taktovkou kapely Sonet, která má nezvykle široký repertoár, si zatančí snad každý. Sonet založil původně kolem roku 1954 kapelník Josef Kovář a o tři roky později pak vznikl rozšířený taneční orchestr. Ze 70. a 80. let také pochází mezi lidmi zažitý název Koloranka; Kolora 07 v Košťálově totiž kapele poskytovala záštitu.

Koncert, Lomnice Kostel sv. Mikuláše z Bari, 17 hodin

Soubor Collegium musicum Český ráj Jan Křtitel Vaňhal Koncert pro varhany, dvoje housle a basso continuo F dur a další skladby komorní a varhanní hudby. Účinkují: Klára Ptáčková varhany, cembalo, Marta Klapková a Eva Mikulová housle, Alois Melich violoncello, Pavla Kopalová flétny, cembalo.