Přívlastkové burčáky potečou proudem, ochutnávat se budou vyhlášené moravské kulinářské speciality a dokonce i bobule jednotlivých odrůd vína.
Vína, hrozny, burčáky a typické speciality Valtického Podzemí však nebudou jediné polaskání chuťových buněk.
Ale ani děti nepřijdou zkrátka – užijí si do sytosti dětského šampáňa a čerstvé hroznové šťávy.
Program:
23. října – 15.00: Slavnostní zahájení a předání hroznu úrody z Valtic Hlavního města vína. 15.30: Představení kolekce prvních letošních vín. 16.30: Průvod a veselí Bakchantek. Do 21.00: Degustace vín a přívlastkových odrůdových burčáků, svařáky od sklepiérů, Moravský sklípek – den otevřených dveří a dražba archívních kojí na vína, ochutnávka moravských gurmánských specialit, ukázka a možnost degustace hroznů moravských odrůd, hroznové mošty a dětská šampáňa, setkání se znalcem vín a odborníkem z Valtic Lukášem Sedláčkem, poradna sommelierů a sklepiérů, Kittelova apatyka – jizerskohorská medicinální vína a potravní doplňky.
24. října 9.00 – 20.00: Přívlastkové odrůdové burčáky, degustace prvních letošních vín, Moravský sklípek – den otevřených dveří a dražba archívních kojí na vína, svařáky od sklepiérů, ochutnávka moravských gurmánských specialit, ukázka a možnost degustace hroznů moravských odrůd, hroznové mošty a dětská šampáňa, poradna sommelierů a sklepiérů, Kittelova apatyka – jizerskohorská medicinální vína a potravní doplňky.