Visací zámek je legendou tuzemského punk rocku, o tom žádná.

Loni kapela vyhlásila Punkový království stejnojmenným albem, letos slaví již 33 let od založení. „Od loňské korunovace punkovým králem uběhl téměř rok a my jsme stihli vyhlásit Punkový království na většině území ČR. Ještě nám pár měst zbývá a to chceme dohnat během podzimního turné," uvedl punkový král Jan Haubert, zpěvák Visacího zámku.

Visací zámek na celém turné doprovodí další česká punková legenda Plexis pražská punková sebranka okolo Petra Hoška, notorického vymetače večírků, založená v roce 1984, stálice festivalových a klubových pódií. Na kontě má šest řadových alb.

Visací zámek (familiérně Visáči) je punk-rocková skupina, působící na české hudební scéně již od roku 1982. Je považována za nejstarší českou punkovou legendu, kapela hraje stále v původní, čtvrt století staré sestavě. Zejména v počátcích svojí tvorby silně ovlivnila zvuk celé jedné generace kapel a názory celé jedné generace posluchačů.

Hity jako Uniformy nebo Dopravní značky položily ideový základ moderního českého anarchopacifismu, ostatní raná díla skupiny jsou zase pevně rozkročena mezi vypjatým nihilismem a raným postmodernismem. Během 90. let se kapela ideově vzdálila původním anarchistickým ideálům a punkovém zvuku a myšlenkově se přiblížila spíše nihilismu a hudebně pak možná dřevnímu heavy-metalu. V současné době se kapela vrací k punkovým kořenům.

V loňském roce vydala kapela úspěšné album Punkový království.

V jabloneckém klubu Woko oslaví Kristova léta Visací zámek a Plexis v sobotu 21. listopadu od 19 hodin.