10. května se jí bude jako princ Don Ramiro dvořit jeden z nejlepších současných tenoristů, peruánský pěvec Juan Diego Flórez, jehož doménou je právě bel canto. V jabloneckém kině Radnice uvidíte přenos z MET v New Yorku od 18.45.Dirigentské taktovky se chopí šéfdirigent Met Fabio Luisi. Na vrchol sezony naváže spuštění předprodeje jednotlivých vstupenek pro kino Radnice na příští sezonu. Ta nabídne mimo jiné stejnou konstelaci Rossini-DiDonato-Flórez v přímém přenosu řidčeji inscenovaného titulu Jezerní paní.

DiDonato a Flórez jsou pěvecký pár par excellence

Pro zářivou hvězdu operního světa Joyce DiDonato je Popelka již osmou rolí na jevišti newyorské Metropolitní opery. Postavu Angeliny, jak zní jméno dívky přezdívané v libretu Rossiniho opery „Popelka", dosud ztvárnila na jevištích nejvěhlasnějších operních domů, včetně La Scaly, Bavorské státní opery či pařížského Théâtre du Châtelet, zatímco v Královské opeře jsme ji mohli vidět ve francouzské Massenetově adaptaci téže pohádkové látky.

Na jevišti Met se však jako Popelka představila poprvé letošního 21. dubna. Kritik New York Times Anthony Tommassini vršil slova chvály a její výkon v závěrečné árii označil za strhující. Živé účinkování Joyce DiDonato v Met satelitně zprostředkované na plátna kin bude nejbližší příležitostí, jak se s touto fascinující umělkyní setkat. „Když jsem zpívala v Praze, byla to moje první návštěva a byla jsem uchvácená, máte úžasný koncertní sál a tak kultivované a vnímavé publikum. Tolik vřelé, opravdu báječné, byl to pro mě skutečně výjimečný večer a doufám, že se do Prahy vrátím ještě mockrát," vzpomíná Joyce DiDonato v rozhovoru Heleny Havlíkové pro Lidové noviny na svou loňskou koncertní zastávku v pražském Rudolfinu.