Zrní sklízí jeden úspěch za druhým. V anketě Anděl získali hned čtyři nominace: objev roku, kapela roku, alternativní hudba a folk&country. Bodují i v dalších soutěžích. Nominovali je za album roku na ceny Apollo a Vinyla.

Premiéra klipu

Deska Soundtrack ke konci světa vyšla koncem října 2012. Ke třem písničkám z aktuální desky už kapela natočila videoklipy. Ten poslední měl premiéru před několika dny. Na písni Dva s nimi spolupracovala zpěvačka Karolína Kamberská.

Kladenská kapela ZrníKladenská pětice se po roce vrací do libereckého Klubu Vlak. Zahraje tu už tuto sobotu 9. března od 20.30.

"Minulý rok na jaře v rámci festivalu Jeden svět. Je to pro mě naprosto originální muzika, která má v sobě moderní postupy s klasickou alternativou. Jejich pódiové vystoupení je úžasné, protože na scéně muzikanti nechají všechno," řekl Marek Jiran z harcovského Klubu Vlak.

Zrní hrají otevřenou muziku. Překvapují svou muzikálností, poetikou, citlivým mícháním elektroniky, akustiky a rockového základu okořeněného lidovkou. Vedle dominantních houslí uslyšíte na poslední desce třeba beatbox, žestě, ale i theremin či sekačku na trávu. Hudbu umocňují české poetické texty.

Vydali tři desky

Kapela hraje ve složení Jan Unger zpěv, kytara, flétna, Jan Juklík kytara, zpěv, Jan Fišer housle, zpěv, Jan Caithaml baskytara, zpěv, a Ondřej Slavík bicí, akordeon, beatbox, zpěv.

Pětičlenná parta vydala zatím tři alba: v roce 2009 desku Voní, o dva roky později Hrdina počítačový hry jde do světa a loni již zmiňovaný Soundtrack ke konci světa.

„V pořadí třetí studiové album pojednává o konci světa, tedy přesněji řečeno o tom, jak o něm všichni mluví. Aniž by kapela kopírovala zahraniční styly, drží si album světovou úroveň, právě díky své zvukové pestrosti, autentičnosti, vyrovnanosti, ale i instrumentální schopnosti jednotlivých členů," popsal album Vladan Drvota ze Supraphonu.

Vstupenky na liberecký koncert se prodávají v předprodeji v síti eVstupenka a v klubu. Pořídíte je za zvýhodněnou cenu 150 Kč. Na místě pak stojí 160 Kč. Studenti Technické univerzity je mají za 150 Kč.

Zrní - Soundtrack ke konci světaZRNÍ

Jan Unger - zpěv, kytara, flétna

Jan Juklík - kytara, zpěv

Jan Fišer - housle, zpěv

Jan Caithaml - baskytara, zpěv

Ondřej Slavík - bicí, akordeon, beatbox, zpěv

Diskografie:

Voní, 2009

Hrdina počítačový hry jde do světa, 2011

Soundtrack ke konci světa, 2012

ZRNÍ

koncert

Kdy: sobota 9. března od 20.30

Kde: Klub Vlak, Liberec

Vstupenky: 150 Kč, 160 Kč