Předchozí
1 z 5
Další

Adam Zikmund při výběru profese váhal mezi truhlařinou a kuchařem. „V obou případech se jedná o práci rukama, nakonec zvítězilo vaření. Absolvoval jsem Střední školu gastronomie a služeb v Liberci a následně udělal nástavbu,“ popsal začátky šéfkuchař. Poté rok pracoval v liberecké restauraci Koliba a následně odjel do anglického Manchesteru.

Adam Zikmund

„Chtěl jsem nasbírat zkušenosti. Vyzkoušel jsem si pozice od pomocníka až po šéfkuchaře. Navíc i finanční stránka byla zajímavější,“ svěřil se Zikmund, který strávil v Anglii 11 let. Právě v zahraničí začal hlouběji pronikat do gastronomických tajů a pomalu se rýsoval sen otevřít si vlastní restauraci.

Adam Zikmund

Během kuchařské kariéry absolvoval řadu stáží v restauracích oceněných michelinskými hvězdami, dosud například ve švédském Favikenu, holandském Oud Sluis, newyorské Ateře, belgickém Carcassu či německém Pauly Saal „Hodně mě nadchla i japonská kuchyně a líbilo se mi i v New Yorku,“ řekl Zikmund. „Na gastronomii mám rád, že se člověk stále něčemu učí,“ doplnil.

Adam Zikmund

Jak sám přiznal, v kuchyni dbá hlavně na kvalitní suroviny. „Spolupracujeme s lokálními zemědělci a dodavateli, průběžně vyhledáváme další možnosti zásobování z místních zdrojů,“ doplnil Zikmund. Reaguje na moderní trendy a je schopný uvařit jak klasická jídla, tak i vegetariánská, veganská či bezlepková jídla.

Adam Zikmund

„Rád kombinuji jednoduchou, ale kvalitní kuchyni postavenou na základě ze svých poznatků a zkušeností ze zahraničí,“ řekl Zikmund. Čeho by rád dosáhl v blízké budoucnosti? „ Rád bych se zúčastnil kuchařských soutěží, až na to bude čas,“ nastínil. 

Adam Zikmund