Předchozí
1 z 8
Další

David Jelínek v parkuZdroj: Deník/Jan Sedlák

Foukat do sklářské píšťaly, tak jak Davidovi Jelínkovi cestu nabízelo absolutorium železnobrodské sklandy, si nevybral. Už jako student byl mnohem více do světa. Skvělé výslovnosti, vynikající slovní zásoby a postřehu využil úplně jinak. Mikrofon s ním srostl.

David Jelínek v rádiuZdroj: Deník/Jan Sedlák

Jablonečané si určitě pamatují na 45. kanál Jablonecké TV a jeho všednodenní večerní zprávy na přelomu milénia. Právě zde subtilní tehdy pětadvacetiletý mladík četl tzv. spojováky mezi jednotlivými reportážemi. Košile, kravata, často vestička a také striktní text. Ale ostruhy před kamerou jsou k nezaplacení a jen logicky doplnily zkušenosti z rádia (RCL).

David Jelínek v ChrastavěZdroj: Deník/Jan Sedlák

Nabídky na živé moderování „v terénu“ na sebe nenechaly dlouho čekat. Na jabloneckých podzimních slavnostech už je na pódiu jako doma…

David Jelínek v rádiu s kolegyní Věrou BaumgartnerovouZdroj: Deník/Jan Sedlák

Rodák z Jablonce se usadil v Janově nad Nisou a díky své profesi novináře a moderátora se hodně zapojil do zdejšího Spolku přátel Janova nad Nisou, ostatně kdo neochutnal svařák, čaj a domácí vánočku před kostelíkem svatého Josefa v Loučné při každoročním představování další sochy ve zdejším Betlému, jakoby nežil.

David Jelínek za mikrofonemZdroj: Deník/Jan Sedlák

„Založit vlastní agenturu byla na začátku jen účetní nutnost, aby bylo možné vystavit doklad a pak se to začalo nějak nabalovat.“ Má hodně zkušeností. Rádio, televize, kulturní, sportovní, společenské, firemní, reklamní i soukromé akce, od svateb přes plesy až po několikadenní městské slavnosti, jednotlivě i na klíč.

David Jelínek v kostýmuZdroj: Deník/Jan Sedlák

„A děláme to už přes dvacet let. Jsme malá agentura a bereme to jako velkou výhodu. Pracujeme totiž rychle a efektivně, žádné „já řeknu kolegovi a on se Vám ozve“, jen s minimálními režijními náklady,“ popisuje záběr Agentury ART David Jelínek. Své služby nabídl také v sousedních Vratislavicích, kde je dramaturgem na plný úvazek v „desítkách“.

David Jelínek s manželkouZdroj: Deník/Jan Sedlák

A nejen to, nové práce využívá i ke zlepšení kondice. „Jezdím do práce na kole. Ráno z kopce a odpoledne si pěkně šlápnu do pedálů. S rodinou relaxujeme v přírodě při procházkách se psem,“ doplňuje David, který spolu s manželkou, jak sám říká „na stará kolena“ vychovává nejen psa, ale tříletou dceru. Největší problém je prý roztřídit, komu patří které hračky.

David Jelínek s rodinouZdroj: Deník/Jan Sedlák

A jeho krédo? „Nemám potřebu se někam rvát a něco si pořád dokazovat. Žijeme si spokojeně.“