Předchozí
1 z 5
Další

Už sedm let je Jitka Maděrová spolu s autorem projektu Pepou Šormem duší festivalu Sedmihorské léto. Jitka se ale živí úplně něčím jiným než festivalovou dramaturgií, i když program vlastně připravuje deset měsíců. Festival je prý jen koníček, není totiž v takovém rozsahu, aby byl na celoroční uživení. Jitka Maděrová je novinářka a fotografka.

Jitka Maděrová.Zdroj: Archiv Jitky Maděrové

Z její a Josefovy produkce vzniká měsíčník Český ráj v akci. Často ji zahlédnete, jak hledá nejlepší záběr na romantické svatbě nebo rodinné události. Fotí akce, portréty, děti a pochopitelně je hlavní fotograf Sedmihorského léta.Do světa byznysu ji zřejmě poslala střední škola, maturovala na obchodní akademii v Turnově. Další studium ji nasměrovalo k józe, je ergoterapeut. „Je to krásný obor, kterému jsem se deset let věnovala,“ svěřila se mladá dáma.

Jitka Maděrová.Zdroj: Archiv Jitky Maděrové

Krédem Jitky je zdravý životní styl, a tak si toto téma místo najde nejen v časopise, který má pravidelnou přílohu Restart. Jóga, ajurvéda, zdravé recepty jsou náměty, které podle ní rezonují. Ale jógu je lepší praktikovat, jít si ji zacvičit s lektorem, než o ní jen psát. Jitku bychom zařadili podle jejího hodnocení mezi objevitele.

Jitka Maděrová.Zdroj: Archiv Jitky Maděrové

To tak většinou u lidí se starším sourozencem bývá. A Jitka má staršího bratra. „Byla jsem spíš kluk. Hrála jsem si i s autíčkama. Jsem objevitel. Lezla jsem po stromech jako každé správné zdravé dítě.“ Žádný sport ale na špičkové úrovni nedělá, spíš tak trochu od každého něco. Hlavně mít fyzičku.

Jitka Maděrová.Zdroj: Archiv Jitky Maděrové

Na takovou „nálož“ je třeba mít nejen sílu, ale především umět relaxovat a nabírat nové síly. Kam mladá dáma utíká? Do hlučného velkoměsta nebo do ticha lesa? Kde nabíjí baterky? „Nemám úplně konkrétní místo, ale je to příroda,“ svěřila se. 

Jitka Maděrová.Zdroj: Archiv Jitky Maděrové