Předchozí
1 z 5
Další

Narodil jsem se v Turnově, ale v podstatě celé dětství jsem strávil v Jílovém, kde jsme bydleli, a v Hodkovicích, kam jsem chodil na základu. A pak čtyři roky v Liberci na průmyslovce. Takže se považuji za Liberečana. A určitě bych jeden z dalších filmů mohl natočit i tady! Kromě filmu se ale věnuji i hudebním videoklipům.

Martin Müller.Zdroj: Archiv

Spolupracoval jsem s kapelou Kryštof, pro kterou jsem natočil dva klipy. Potom jsem měl šanci tvořit pro Nebe, Hodiny, Mandrage, Blastersex nebo František Segrado. Vždy mě bavilo koukat na různé filmy o filmech. Ty kamery, světla, různá hejblátka… A tak jsem si v páté třídě na školním výletě v Harrachově řekl, že budu režisér. A protože nikdo z rodiny není u filmu, musel jsem začít od nuly. 

Martin Müller.Zdroj: Archiv

Maminka mi říkala, ať jdu na kameru, že kameramani to mají lepší. Ale mě to stejně táhlo k režii, takže jsem absolvoval právě Špatnými myšlenkami. Když jsem dostudoval, tak se ve Zlíně začal točit seriál Znamení koně, kde jsem nastoupil jako asistent kamery. A vlastně i díky tomu jsem se pak dostal do Prahy, tam jsem se potkával s dalšími lidmi od filmu, a už to jelo.

Natáčení filmu Poslouchej.Zdroj: Archiv

Nejnovější můj počin se jmenuje film Poslouchej. Jednou větou je to vztahová roadmovie s prvky hororu. Kdybych to měl rozvést více, je to film o páru, který vyrazí na výlet zachránit svůj vztah. Nicméně už cestou se začnou postupně objevovat věci, které situaci spíše stěžují. Zhostil jsme se role spoluscénaristy, spolurežiséra, spoluproducenta a střihače. A protože to je nízkorozpočtový film, tak i nakládání a vykládání dodávky s technikou.

Natáčení filmu Poslouchej.Zdroj: Archiv

Chtěl bych natočit aspoň jeden díl seriálu Kobra 11. A protože mám blízko k těm klipům, tak bych chtěl udělat muzikál. Nebo válečné drama. A pak určitě třicátou Bondovku. Momentálně pracujeme na scénářích k romantickému seriálu. A také máme ve vývoji pohádku. Je to trošku od klon od thrilleru, ale ten je také v plánu. A pak bych si zase chtěl střihnout nějakou duchařinu.

Natáčení filmu Poslouchej.Zdroj: Archiv