Schopný manažer, za kterým je vidět prosperující organizace! Skvělý učitel, jehož žáci a studenti dosahují vynikajících výsledků! Jenže za nimi se novináři, televize a zpravodajci nepohrnou. Maximálně tak jednou za rok ne-li vůbec.  To představení ska kapely na náměstí nebo koncertní těleso hrající na mole jen pár centimetrů nad vodou, to je jiné sousto.

Další otázka a hlavně merito věci je: Proč by tito neměli kandidovat do obecního zastupitelstva a zapojit se do veřejného života a chodu ve městě?

Většina oslovených se automaticky ohradila, že by eventuální zákaz byl v rozporu s ústavou a listinou práv a svobod. Podívejme se na to tedy opačně: pokud kandidují, neměli by zastávat vedoucí, rozuměj ředitelskou, funkci v městské organizaci! „A to jako proč," podivil se například ředitel ZŠ Liberecká Jiří Čeřovský, jehož jméno i letos najdeme na kandidátce ODS.  Stejně nechápal ani ředitel nemocnice Vít Němeček ze stejné strany.

Podivila by se asi i ředitelka Vikýře Martina Šípková, kandidující za Domov,  ze stejného uskupení i ředitelka mateřinky a o Petru Vobořilovi, úřadujícím řediteli JKIC ani nemluvě. Či za „topku" ředitel základky v Arbesovce a mohla bych pokračovat.

Všechno vzniklo kvůli řediteli jabloneckého divadla. A zabývali se tím dokonce i jablonečtí radní. „Zneužívání propagačních záležitostí na soukromých stránkách své osoby z akcí obce, viz stránky ředitele divadla," kritizoval Petr Tulpa. Kolegyně náměstkyně Soňa Paukrtová dodala, že tak činí s cílem vstupu do politické činnosti: „Většina ředitelů to nedělá." A pak tomu jeden ze členů rady nasadil dokonce korunu, navrhl, že by ředitelé takových organizací měli být apolitičtí…

Tak se na to podívejme zase na facebooku… a jejda, co se to všechno kulturního a společensky kulturního u nás na písečku v Jablonci děje… kolik kandidátů, ředitelů městských organizací, má v profilu stranu či uskupení ale prezentuje i akce… Najděte si je sami.