Není to tak dlouho, co se psalo, jak Kremlík zvažuje nový dálniční okruh okolo Prahy. Měl by ulevit středním Čechám. Leckdo si ťukal na čelo, ale co, zřejmě se už i on naučil dnes oblíbené heslo: Slibem nezarmoutíš. Jenže pak se začalo mluvit o 400 milionech za e-shop pro elektronické dálniční známky, a už to jelo.

Martin Kratochvíl.
Týdenní zkrat: Hledá se ombudsman

Nikoho proto nepřekvapilo, že Ministr dopravy Kremlík končí. Dokazuje to, že ANO nemá vládu odborníků, tvrdí opozice, a dodejme, že to sice prohlašuje škodolibě, ale zároveň s notnou dávkou realismu. Nakonec nečekaně a bez odkladů i prezident Zeman odvolal Kremlíka. Babiš podá kvůli elektronickým známkám trestní oznámení, oznámilo na to jeho marketingové oddělení, a své si dodal i předsedův nový kůň.

Zakázku k dálničním známkám zrušíme, řekl nastupující ministr dopravy Havlíček, čímž mělo být zažehlení průšvihu, co se týče krizové komunikace, dokončeno. Jenže menší vládní souputníci nejspíš vycítili šanci na pár procentních bodů, takže pan premiér Babiš má problém. ČSSD a komunisté nechtějí Havlíčka na dvou křeslech.

Martin Kratochvíl.
Týdenní zkrat: Budiž světlo

Vidím velký špatný, řekl by k tomu opravdový odborník, ale neřekne, protože také odešel. A doopravdy. Ta zpráva otřásla nejen severem Čech. Úmrtí legendární věštkyně Jolandy: Děčín truchlí, lidé navrhují stavbu památníku. A my tvrdíme, že pokud si Jolandin památník upřímně přejí, tak si ho také zaslouží.

Máme ale i dobrou zprávu, tedy alespoň částečně. Bond zůstane mužem. Producentka vyvrátila spekulace o agentu 007. Má to ale háček, jeho budoucí sexuální orientaci ani barvu pleti neprozradila.

Co je to Zkrat?

Zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz. Vytučněný text jsou prolinkované titulky na články. Zbytek jsou asociace.