V neděli 4. května odpoledne v 15.38 hodin došlo v Jablonci nad Nisou v ulici Pasecké náměstí k dopravní nehodě. Poblíž autobusové zastávky jel řidič s autobusem MHD ve směru od kruhové křižovatky ulici Podhorská, Chelčického a Pasecké náměstí, kde v pravotočivé zatáčce mu z levého chodníku vjel do jízdní dráhy dosud nezjištěný cyklista na jízdním kole.

V důsledku toho byl řidič autobusu nucen prudce zastavit, aby zabránil střetu s uvedeným cyklistou, což se mu podařilo a střetu tak mezi autobusem a cyklistou nedošlo. Ovšem v průběhu brzdění v autobuse upadla 78letá žena, která v době události stála u středních dveří a držela se tyče pro stojící cestující. Tato žena při pádu utrpěla zranění, se kterým byla ošetřena v jablonecké nemocnici.

Alkohol u řidiče autobusu byl vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Neznámý cyklista z místa nehody ujel, aniž by splnil povinnosti dané zákonem.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou žádají případné svědky celé události, aby se přihlásili na tel. 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. Občané mohou policisty kontaktovat také písemně prostřednictvím e-mailu jn.di.podatelna@pcr.cz .