Poprvé vyjeli krajští hasiči v půl páté ráno. „Lidé začali jezdit do práce a ono to klouzalo,“ dodala s tím, že zřejmě nejvážnější nehoda se stala v Hrádku nad Nisou. Kamion se střetl s dvěma osobními vozidly krátce po půl sedmé ráno na silnici II. třídy ve Václavicích.

„Hasiči po příjezdu na místo nehody okamžitě začali s vyprošťováním jedné zraněné osoby, která byla ve vozidle zaklíněna. Použili hydraulické vyprošťovací nástroje, které pomohly při rychlém zásahu,“ popsala Bílková. Zranění předali hasiči do péče zdravotníků.

„Obě osoby, jedna s lehčím a druhá se středně těžkým zraněním, jsme transportovali na traumacentrum do Krajské nemocnice Liberec,“ uvedl mluvčí ZZS LK Michal Georgiev s tím, že nešlo o nic vážného a oba s posádkou komunikovali.

Na měkké krajnici skončilo auto ve Cvikově. „Uklouzl mu zadek a skončil ve svodidlech,“ popsala mluvčí hasičů. Podobné následky byly i u zbývajících nehod, ke kterým hasiči vyjížděli. Převážně plechy. Také v Novém Městě pod Smrkem.

Na R 35 na trase Liberec - Turnov u obce Jeřmanice dopoledne komplikovala dopravu dvě osobní auta přímo u odbočovacího pruhu na Jablonec. I sem vyjížděli zdravotníci ošetřit jednu lehce zraněnou osobu k dopravní nehodě.

Na Českolipsku došlo ke kolizi cyklisty s autem. „Cyklista ve sněhové břečce nezvládl jízdu a spadl. Zavadilo o něj následně auto jedoucí desetikilometrovou rychlostí,“ přiblížila tuto kolizi Bílková s tím, že cyklista opět nasedl na kolo a odjel.

Do zásahu jeli také drážní hasiči do Rychnova u Jablonce, aby odstranili překážku na kolejích. Uvízla tam srna.

V Kořenově a Harrachově byla podle hasičů standardní situace odpovídající druhé polovině listopadu. Kdo se tudy snažil projet včera nad ránem na špatných zimních nebo dokonce letních gumách, ten měl potíže. Výhled je v tomto směru pro řidiče pozitivní. Teploty znovu stoupají, ale pravá zima už na sebe nenechá dlouho čekat.