Řidič z vozidla utekl, snažil se i telefonicky volat o pomoc, ale Avie byla smetena rychlíkem v čele s motorovým vozem 843.010 a tlačena cca 200 metrů od přejezdu. Postupně se rozpadala, vyvrátila hektometrovník 126.9 a posunula jej cca o 190 metrů, stejně jako vyvrátila rychlostník 80.

Po celé délce brzdící dráhy rychlíku od přejezdu a střetu jsou různé díly Avie, doprovázené množstvím jablek. "Následky nehody se stále odstraňují a provoz by měl být do půlnoci obnoven," informoval drážní specialista Jindřich Berounský.

Podél trati je stále dostatek volně ložených jablek, určených do moštárny v Lažanech. Hasiči cca 80 cestujících bezpečně evakuovali i za pomoci žebříků. Hrozivě vypadající nehoda se obešla naštěstí bez zranění.

"Řidič, který byl v době střetu mimo vůz, problém ohlásil a dispečer se snažil zastavit provoz na trati, ale vlak již byl na dohled. Srážce tak nebylo možné zabránit," potvrdila informace mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Pro cestující vypravili dva autobusy, jeden hasičů z jablonecké stanice a druhý zajistily ČD. Hasiči pomohli cestujícím s přesunem do autobusů, které je dopravily na nádraží do Turnova.