Sníh již roztál, teploty stoupají a s nimi přímo úměrně narůstá počet motorkářů na silnicích. Policisté na Liberecku a Jablonecku zatím evidují pouze dvě nehody. Poslední nehodu motorkáře v okolí evidují policisté v Turnově.

Zatím nejklidněji se jeví Jablonecko. „Na Jablonecku jsme letos ještě žádnou nehodu motorkáře neřešili,“ sdělila Ludmila Knopová, tisková mluvčí policie. To se ovšem nedá říci o Liberecku. „Na Liberecku máme evidovány dvě nehody,“ doplnila statistiku Knopová.

Jedna z dvojice nehod na Liberecku se odehrála 24. března v Hodkovicích nad Mohelkou. Motorkář utrpěl při nehodě vážná zranění a následkem nehody přišel o nohu. „V mírnější zatáčce položil motorku na silnici,“ řekla k nehodě Ivana Baláková, policejní mluvčí. V ten samý den zasahovali záchranáři i u méně závažné nehody na Českolipsku. Druhou nehodu zavinil osobní automobil, kdy řidič nesprávně předjížděl a s motocyklem se srazil.

Poslední nehodu motorkáře řešili policisté minulý čtvrtek v Turnově. Devětapadesátiletý motocyklista svůj stroj nezvládl a musel být ošetřen. Nehoda se stala po třetí hodině odpolední, kdy motorkář vyjížděl z kruhového objezdu ve směru do ulice Hluboká. Před přechodem pro chodce však nezvládl zabrzdit a na mokrém povrchu silnice dostal smyk.

U řidiče byla na místě vyloučena přítomnost alkoholu. Škoda na jeho stroji nebyla nijak velká, pouhých 500 korun. Motorkáři patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu a případný střet s vozidlem nebo s pevnou překážkou končí ve valné většině případů smrtí nebo těžkým zraněním motocyklisty.

Hodkovice n. M.: Nehoda motorkáře stále leží na stole dopravní policie

Policisté žádají svědky dopravní nehody z 24. března, při které se v Hodkovicích nad Mohelkou těžce zranil motorkář. Ten jel na svém stroji Suzuki ve směru od Turnova na Liberec. V levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a skončil v plotě vedle silnice. Jeho těžké zranění si vyžádalo i asistenci záchranářského vrtulníku. Nehoda se stala v 17:20. Nyní policisté žádají veřejnost o pomoc. Kdokoliv může své svědectví k této nehodě sdělit na telefonním čísle 974 466 250, 251, 253 nebo na lince 158.