Karambol, který se stal 10. května v Liberci, si vyžádal zranění. „Na okraji vozovky zaparkoval řidič vozu a chtěl vystoupit. Ovšem v momentě, kdy otevřel dveře, do nich narazil projíždějící cyklista, který utrpěl zranění a byl z místa nehody odvezen posádkou Zdravotnické záchranné služby do liberecké nemocnice,“ řekla tisková mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Nehoda, při které se střetli dva cyklisté, se stala na začátku května ve vratislavické ulici Prosečská. „Cyklista při jízdě s elektrokolem značky Apache dojel cyklistu s elektrokolem značky Focus, který se nedržel při pravém okraji komunikace a zřejmě proto se ho přijíždějící cyklista rozhodl předjet z pravé strany. Ovšem při tomto manévru došlo ke střetu obou cyklistů, po kterém oba upadli na vozovku a utrpěli zranění,“ vysvětlila mluvčí.

Pro dobrý spánek je třeba odstranit z ložnice rušivé vlivy
Nedostatek spánku vyvolává v těle ničivý zánět. Jak to poznáte a co s tím dělat

Zraněné muže převezli záchranáři do liberecké nemocnice. Alkohol u obou cyklistů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Veškeré okolnosti celé události i nadále vyšetřují policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci.

Následující den po této nehodě havaroval na Semilsku v obci Chuchelna 31letý cyklista, který se před pravotočivou zatáčkou zalekl protijedoucího vozidla, prudce zabrzdil a upadl na vozovku. „V jeho dechu na místě dopravní nehody ovšem policisté naměřili hodnotu alkoholu 2,76 promile,“ dodala Sochorová. Také tento muž se při pádu poranil tak, že ho museli záchranáři odvést do nemocnice. Odvezli ho do té jilemnické.

Cyklisté jsou společně s chodci těmi nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. „Samozřejmě také upozorňujeme na to, že ani za řídítka jízdních kol včetně elektrokol alkohol nepatří a je také zakázán zákonem,“ řekla Sochorová.

V letošním roce do konce dubna policisté v Libereckém kraji šetřili celkem 12 dopravních nehod s účastí cyklistů, včetně těch na elektrokolech. Jedenáct cyklistů při těchto nehodách utrpělo zranění. V květnu k těmto nehodám s cyklisty přibyly již další.
Zdroj: Policie ČR