K nehodě pětačtyřicetiletého muže došlo krátce před třetí hodinou. „Na místo zranění ihned vyjeli naši záchranáři se dvěma terénními vozidly ze stanic HS v Harrachově a Rokytnici. Jakmile k muži dorazili, provedli základní vyšetření a zjistili, že cyklista utrpěl zlomeninu pravé stehenní kosti," uvedl k výjezdu Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše. Dodal, že záchranáři měli rovněž podezření na závažné poranění kyčle levé dolní končetiny.

Stav zraněného konzultovali s dispečinkem linky 155 Libereckého kraje a ten pak k nehodě vyslal i vrtulník. Horští záchranáři muže zafixovali do vakuové matrace a převezli na místo, kde mohla helikoptéra přistát. Posádka přivolaného vrtulníku si po přistání ve volném terénu pacienta převzala. Muže následně transportovali k dalšímu ošetření do liberecké nemocnice.

„Obvykle upozorňujeme cyklisty, aby na horských stezkách a silnicích dbali všech zásad bezpečného pohybu na horském kole. Dnes musím varovat i ty, kteří jsou už zkušení a jezdí na speciálních tratích," apeloval na milovníky kol Pavel Jirsa. Doplnil, že pravidla HS, která můžete najít na webových stránkách Horské služby samozřejmě i na jízdu v bikeparcích a podobných tratích.