Řidič jel po silnici č. I/10 ve směru od Držkova do Loužnice, kde v křižovatce se silnicí třetí třídy odbočil vlevo směrem do Jílového u Držkova. To i přesto, že do tohoto úseku komunikace je vjezd zakázán, což je upraveno přechodným dopravním značením.

Protože si ale řidič všiml policejní hlídky, která ho chtěla zkontrolovat, nedbal zákazu vjezdu a vyrazil směrem k Jílovému. Při úprku nezvládl řízení svého vozu, vjel mimo silnici a narazil do vzrostlých stromů.

Společnost Umbrella Coach & Buses je součástí skupiny firem sdružující se pod Umbrella Mobility SE. Zaměřují se na krátkodobý i dlouhodobý pronájem nadstandardních autobusů a na poskytování pravidelné linkové dopravy.
Jablonec vybírá autobusového dopravce, vedení města chce Umbrellu

"Provedenou dechovou zkouškou policisté v dechu řidiče naměřili hodnotu alkoholu 2,29 promile. Navíc tento řidič, který nebyl během jízdy připoután bezpečnostním pásem, utrpěl při havárii zranění, se kterým byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezen do jablonecké nemocnice," uvedla tisková mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Předběžná výše škod, které řidič způsobil, činí částku 110 tisíc korun. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.