A nebo obřím šplíchancem, jako v případě řidiče, který v sousedních Semilech sjel do řeky Olešky. Vůz značky Škoda Superb dokonce zachytil proud a unášel ho padesát metrů.„Hasiči v suchých neoprenových oblecích pomocí nastavovacích žebříků udělali jakousi lávku do otevřeného okénka automobilu a muže, který byl v šoku, ale naštěstí ne zraněný, vyprostili ven. Vůz pak vytáhli z řeky," vylíčila mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Problémy měli včera ráno i popeláři. Jeden z jejich vozů havaroval ve Hřbitovní ulici v Rychnově u Jablonce, kde se na kluzké silnici dostal do smyku a naboural do plotu.

Smyk na zledovatělé vozovce stál i za dalšími ranními nehodami. „V Revoluční ulici v Jablonci osobní automobil narazil do sloupu veřejného osvětlení a na Rádle zase po smyku auto nabouralo do plotu. V ranních hodinách vyjížděli policisté i ke srážce dvou vozidel, která se střetla v Arbesově ulici v Jablonci," konstatovala mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Na ranní ledovku se řidiči budou muset připravit i v následujících dnech. Meteorologové totiž pro Jablonecko předpovídají noční teploty pod bodem mrazu a denní těsně nad nulou.