V úvodním dvojutkání druhé nejvyšší baseballové ligy zvítězil domácí Blesk Jablonec nad libereckými Patriots 15:9 a 3:0 a připsal si tak první dvě vítězství v letošní sezóně.

Přijeli Liberečtí

Na jabloneckém Ash Fieldu naplno odstartoval nový ročník druhé nejvyšší baseballové soutěže v ČR, letos hrané pod novým názvem 1. liga. Domácí Blesk Jablonec přivítal v úvodním dvojzápase ambiciózního nováčka soutěže, liberecké Patriots.

V prvním utkání Liberečtí dlouho vzdorovali, ale nakonec se projevila větší síla domácího útoku, který souvislým tlakem v druhé polovině zápasu vybudoval rozhodující náskok. A Blesk tak mohl slavit první letošní vítězství. Odházený vítězný zápas (Win) si připsal hrající trenér Blesku Vladimír Chlup.

Druhé utkání bylo naopak napínavým soubojem nadhazovačů, kteří za obě družstva předváděli výborné výkony. Lepší byl nakonec domácí Jiří Bouček, který odházel takzvaný „complete game shutout", tedy celý zápas bez umožněného bodu. Útok ho podpořil po jednom bodu v první, druhé a šesté směně. A Blesk se tak mohl radovat z výhry i ve druhém utkání, tentokrát 3:0. Marek Chlup zaznamenal v každém zápase jeden homerun a byl tak nejvýraznější postavou útoku Blesku.

Teď musí máknout

Domácí trenér Vladimír Chlup nebyl ani přes dvě výhry úplně spokojený: „Je vidět, že je začátek sezóny a chybí nám rozehranost a herní pohoda. Jsou věci, které v tělocvičně nenatrénujete, a na těch teď budeme muset hodně zapracovat."

Před samotným začátkem prvního zápasu proběhl slavnostní ceremoniál u příležitosti zahájení nové sezóny.

Zahajoval šéftrenér

Fanoušci, kteří i přes nepřízeň počasí dorazili, si tak po vzoru „Opening game" z americké profesionální soutěže MLB užili zpívanou státní hymnu a slavnostní první nadhoz. Toho se zhostil šéftrenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář. „Veliký obdiv každému, kdo dnes dorazil na tribunu. Naši fanoušci byli opět skvělí a jejich podpory si moc vážíme", komentoval po zápase Chlup diváckou kulisu. Příští kolo odehrají baseballisté Blesku už tuto neděli. Vypravit se musí za soupeřem ale až do Frýdku-Místku. Další domácí utkání je na programu za týden, v neděli 24. dubna od 13 hodin. A nebude jednoduché. Jablonečtí nastoupí proti druhému nováčkovi soutěže, Sharks Spálené Poříčí. Fanoušci, kteří dorazí podpořit jablonecké baseballisty, si určitě přijdou na své.

AUTOR: Jonáš Výbora