Celkem na turnaji hrálo jedenáct ragbyových klubů, a to České Budějovice, Karlovy Vary, Plzeň, Poděbrady, Rakovník, Sedlčany, Rakety a Sokoli Petrovice, Lions Rumburk, Olymp Praha a Griffins Jablonec.

„Pro většinu účastníků to byl opravdový ragbyový svátek. Všichni hráči zde sbírali především další zápasové zkušenosti. Přes maximální nasazení všech borců z Liberce a Jablonce, kteří podávali skvělé sportovní výkony nejen ve vlastním týmu, ale i jako záskok v oslabených týmech protihráčů, se nepodařilo pokořit nasazené týmy konkurenčních ragbyových klubů,“ řekl k výkonu Jabloneckých a Libereckých Jiří Bártl, předseda výkonného výboru Rugby Club Griffins Jablonec nad Nisou.

Přesto však všichni opouštěli hřiště se vztyčenou hlavou a s úsměvem na rtech.

„Domů toho večera nepřijel nikdo jako poražený. Ten den hráli sice hráči ze dvou různých klubů, Liberce a Jablonce, avšak společně jako jeden tým. Velké uznání a

poděkování patří nejen jim, ale i organizátorům celé akce,“ zdůraznil Jiří Bártl a zdůraznil ještě, že celý turnaj proběhl v přátelské atmosféře a hlavním cílem všech účastníků bylo pořádně si celý den užít, zasportovat si a setkat se s přáteli. „O tom jsou takovéto akce především. Člověk zde opravdu pochopí a zažije, co jsou to ty pravé ragbyové hodnoty, tedy čestnost, nadšení, soudržnost, disciplína a respekt,“ připomenul Jiří Bártl. (db)