Jablonec n.N. – Prvoligové jablonecké basketbalistky ukončily boje základní skupiny s osmi výhrami, ale ve skupině play-out, tedy v bojích o záchranu, kde jim jsou soupeřkami Litoměřice, Valosun Brno B a UP Olomouc.
Byly velmi pozorné
Bižuterie vkročila do rozhodujících bojů úspěšně, když dvakrát porazila Slovan Litoměřice a posunula se před Olomouc a Litoměřice.
Bižuterie – Sl. Litoměřice
78 : 63 (20:19, 39:29, 66:50)
Začátek nebyl zrovna pro domácí hráčky úspěšný, když prohrávaly po třech minutách 2:8. Povel k obratu dala trojkou po nemoci hrající kapitánka týmu Monika Jaceňková. Chvíli to vypadalo, že Bižuterie jiné koše než trojky dávat neumí. Další přidaly Matulková a Čmejrková. A změna ve vedení byla na světě. Pozorná obrana byla základem, ale škoda ztrát při přechodu do protiútoků. Hru mladých jabloneckých hráček dirigovala zkušenější Tereza Matulková. Skvěle se uvedla hostující extraligová hráčka Slovanky Praha Kristýna Minarovičová, odchovankyně severomoravského basketbalu. Předvedla zejména dobrý tah na koš a také stoprocentní proměňováním trestných hodů.
Po vyhraném prvním poločase se po úvodu druhé části náskok změnil na téměř dvacet bodů 48:29. A bylo rozhodnuto. I když soupeř snížil i na devět bodů, tak se pozornou hrou podařilo výhru uhájit.
Sestava a body: Klokočníková a Matulková 14, Minarovičová 13, Kučerová 10, Bastlová 9, Čmejrková 6, Jaceňková a K. Ješkeová 5, T. Ješkeová 2, M. a P. Hujerovy, Fiedlerová.

Litoměřice – Bižuterie 72 : 90 ( 15:23, 36:47, 60:71 )
Hned další den hrály jablonecké dívky v Litoměřicích odvetu. Od počátku hosté, díky velmi dobré hře pod košem, byli v několikabodovém vedení. Z domácích dělala pouze velké potíže Američanka Pamela Effangová, hostující z týmu extraligy Sokola Hradec Králové, která dala třicet devět bodů. Průběžně Jablonečanky navyšovaly vedení až na poločasových jedenáct bodů. Pak však přišel tradiční výpadek Bižuterie ve třetí čtvrtině, který trval naštěstí pouze pět minut. Ale dovolil domácím myslet na výhru, když dokonce vedli o jeden bod, a to 53:52.
Obrana ale zabrala
Naštěstí se hosté včas vrátili k dobré obraně o dobrému obrannému doskoku. K obratu zavelela Týna Ješkeová třemi rychlými koši z rychlých protiútoků a do konce třetí čtvrtky si hosté vzali zpět jedenáctibodový náskok.
„V poslední čtvrtině jsme si již náskok dobrou obranou, trpělivou a přesnou hrou v útoku a převahou pod koši pohlídali a navýšili až na konečných osmnáct bodů. Je nutné vyzvednou především hru pivotmanek Týny Ješkeové, Klokočníkové a Kučerové, které daly dohromady padesát šest bodů a měly jasnou převahu na doskoku," řekl vedoucí týmu Stanislav Císař.
Sestava a body: T.Ješkeová 22, Klokočníková 18, Kučerová 16, K.
Ješkeová 11, Matulková 7, Čmejrková 6, Jaceňková 4, Bastlová 2, Fiedlerová 2, P. Hujerová 2, M. Hujerová .
Příště hrají doma
Za čtrnáct dnů pokračuje play-out dalšími důležitými zápasy. A děvčata jablonecké Bižuterie je hrají tentokrát doma, ve sportovní hale v Podhorské ul. Fandit jabloneckým basketbalistkám přijďte v sobotu 19. března, čeká je UP Olomouc a ještě v neděli 20.března, kdy se utkají s týmem Valosun Brno B. ⋌(jan)