Po nepovedeném vstupu do nového roku, kdy jablonecká basketbalová ženská rezerva dvakrát prohrála na palubovkách papírově slabších soupeřů TJ Jiskra Hořice a BK Přelouč, se v dalších zápasech jabloneckým hráčkám podařilo doma dvakrát zvítězit a upevnit si tak čtvrté místo v průběžné tabulce Východočeské ligy žen, které se zatím jeví jako výhodné pro boje nadcházejícího play-off.

Následné dvojkolo v Pardubicích přineslo však překvapivou porážku s posledním týmem tabulky, ale na šanci to nic nemění.

Bižuterie B - KARA Trutnov B 66:58 (17:17, 33:28, 51:42)

V prvním zápase jablonecké hráčky nepustily soupeře ani jednou do vedení. Po vyrovnané první čtvrtině náskok domácích basketbalistek postupně narůstal a žádné drama se pro tentokrát už nekonalo. S chutí si takové utkání zahrála celá jablonecká lavička.

Sestava a body: Bastlová 14, Charvátová a Polmanová po 12, Pilná 8, Blechová, M. Hujerová a Wirsigová po 4, P. Hujerová 3, Kalinová a Nikendeyová po 2, Hollósi 1, Brožková.

Bižuterie B - Sokol Hradec Králové B 69:66 (14:16, 28:35, 46:53)

Další zápas byl o poznání dramatičtější a výsledek po tři čtvrtiny utkání pro Bižuterii nepříznivý. Nicméně v poslední čtvrtině hráčky Jablonce zabojovaly a nakonec získaly cenné vítězství, které může být pro další průběh soutěže klíčové. Velkou bojovností se prezentovala nejzkušenější hráčka na hřišti Markéta Blechová, čtyřmi trojkami se blýskla Bastlová, která zavelela k vítěznému obratu.

Sestava a body: Bastlová 18, Blechová 13, Charvátová 10, Pilná 8, Kalinová 6, Brožková, Hollósi, M. Hujerová a P. Hujerová P. všechny po 3, Polmanová 2, Nikendeyová, Wirsigová.

V dalších kolech zajížděly jablonecké hráčky na palubovky týmů SŠB Pardubice a TJ Pardubičky. „Pernikářky" jsou sice na konci tabulky, ale tento poslední tým překvapivě Bižuterii porazil.

SŠB Pardubice - Bižuterie B 45 : 51 ( 13:11, 21:26, 32:37)

Vyrovnaný zápas se čekal, ale Jablonecké se pomalu rozjížděly a navíc se hned v úvodu zranila nejzkušenější Markéta Blechová. Druhá čtvrtka byla nejdříve, co se týká bodů, hodně chudá, jenže v její polovině hosté dokázali srovnat a díky proměněné trojce Bastlové jít do vedení. A do poločasu navýšit na pět bodů.

Hodně tutových šancí však hosté neproměnili, díky tomu se soupeř udržel na dostřel pěti bodů. V závěru navýšily dívky ze severu rozdíl na deset bodů, ale soupeř vždy náskok stáhl na pět, šest bodů, což bylo z jejich strany všechno.

Sestava a body: Charvátová 13, Pilná 8, Bastlová 7, Nikendeyová 6, P. Hujerová 5, Wirsigová 3, M. Hujerová a Hollósi 2, Brožková a Blechová.

TJ Pardubičky - Bižuterie 65 : 53 (21:8, 40:21, 53:31)

Po sobotě neodjely zraněné Blechová, Bastlová a Brožková a vstup do zápasu byl velmi nekvalitní. Během tří minut vedly Pardubické 8:0. Pak začali hosté snižovat, ale závěr čtvrtiny byl opět v duchu úvodu a strašidelný stav 21:8 ve prospěch soupeře.

Další část hry byla podobná, když už konečně favorit začal dotahovat, přišel výpadek a soupeř mu naložil další sérii bodů. Bylo úsměvné jakým způsobem dokázal soupeř skórovat. Štěstí stálo evidentně na jejich straně. V poločase tak hosté prohrávali s posledním týmem tabulky o devatenáct bodů. A po třetí čtvrtce dokonce o dvaadvacet. V závěrečně čtvrtině se povedlo hned na startu dát tři rychlé koše a pak nejlepší střelkyně zápasu, Pilná, přidala i trojku, takže tu svitla naděje na obrat. Jenže pak soupeř dal také trojku, proměnil šestky a u hostí neudržela nervy na uzdě Kalinová, když rozhodčí neodpískal naprosto jasný faul. Bohužel reagovala přehnaně a vysloužila si dvě technické chyby, což znamenalo její diskvalifikaci.

I když na posledních pět minut vytáhla Bižuterie press po celém hřišti a hodně začala bodový náskok stahovat. Už ale nebyl dostatek času dokončit obrat a zvrátit tak výsledek zápasu.

Sestava a body: Pilná 21, Nikendeyová 7, Kalinová 6, M. Hujerová a Wirsigová 5, Hollósi 4, Charvátová 3, P. Hujerová 2.

Poslední dvě kola základní části Východočeské ligy přivedou do haly v Podhorské ulici dva vedoucí týmy dosavadního průběhu soutěže, a to BSK TJ Jičín a Sokol Nová Paka. Tato utkání se hrají poslední únorový víkend a bude se jistě na co dívat.