Závodníci Ski klubu Jablonec sbírají medaile. Možná, že některé z nich uvidíme na dalších zimních olympiádách. Trenér Jan Hásek jejich výkony chválí. Z Mistrovství republiky v Novém Městě na Moravě přivezli hned několik medailí. „Tam se jely tři závody. Oddíl dorostenců přivezl šest medailí. V rámci dorostenecké soutěže jsme hodnocení jako druhý nejlepší oddíl. Z Českého poháru žáků ve Vimperku se naši závodníci vrátili se sedmi medailemi. Pomalu se situace kolem mládežnického lyžování začíná dostávat tam, kde byla dřív. V klubu teď už nemáme závodníci dospělé kategorie, ale věřím, že dorostenci do ní brzy dorostou. Dospělí teď nemají ale skoro nikde.“

Medailisté v dorostenecké kategorie byli: 2. Lucie Jindřišková, 2. a 3. Lucie Tůmová; 2. a 3. Adam Smejkal.

Milan Engel na Dakaru 2022
Milan Engel: Těšil jsem se, až si dám doma hemenex

Medailisté v žákovské kategorii: 1. Zdeňka Janatová; 1. a 2. Aleš Řezáč, 2. a 3. Matěj Miksa, 1. Jan JanataSvěřenci Jana Háska a dalšího trenéra Jakuba Lišky si na aktuální sněhové podmínky v areálu Ski klubu a na celých Jizerských horách letos nestěžují. Sněhu je dostatek a jejich svěřenci mohou pravidelně trénovat a připravovat se na další závody letošní sezóny.

A Ski klub nebude chybět ani na Jizerské padesátce. Zkušená laufařka Klára Moravcová, která nyní působí ve Ski klubu jako trenérka mládeže, vyrazí v rámci Jizerské padesátky na pětadvacetikilometrovou trať. „Klára se teď s se mnou věnuje dvaceti dorostencům. Mladí pojedou v rámci „padesátky“ závod na deset kilometrů. A hned za týden na to budou zástupci našeho klubu startovat v Českém poháru na Zadově," dodal trenér Hásek.