I letos jablonecký biatlonový klub SKP Kornspitz pořádá exhibici a Mistrovství ČR v biatlonu mužů a žen. Mimořádná událost se koná na stadionu v Břízkách ve středu 22. března od 16:30. 

Ve středečním exhibičním supersprintu by od 16:30 neměla chybět mistryně světa ve sprintu Gabriela Koukalová. Představí se i Eva Puskarčíková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář.

„Sněhu máme dost, takže to bude mít sportovní kvalitu, ale bude to i show a všichni si užijou," řekl Jan Matouš, šéf klubu SKP Kornspitz Jablonec.

Na více než kilometrovém okruhu v areálu v Břízkách se pojede po nástřelu nejdříve kvalifikace. Muži pak absolvují ještě dvě semifinálové rozjížďky. Do finále postoupí osm mužů a stejný počet biatlonistek. „Ve finále se pojede pět kol," doplnil Matouš.

Kapacita na stadionu a u trati pro fanoušky je okolo čtyř tisíc míst. Vstupné je dobrovolné. „Neodhadnu, kolik lidí nakonec přijde, ale snažili jsme se prostor rozšířit. Máme nově dvě velkoplošné obrazovky, tak doufáme, že všichni budou mít přehled," uvedl Matouš.

Neuskuteční se autogramiáda, ale budou se rozdávat podepsané kartičky.

AUTOBUSY ZDARMA

„Aby si občané města mohli biatlonovou podívanou vychutnat, zajistili jsme pro ně i letos autobusovou dopravu zdarma,“ sdělil primátor Jablonce Petr Beitl.
Autobusovou kyvadlovou dopravu z centra města zajišťuje statutární město Jablonec prostřednictvím BusLine. Odjezdy od 15:03 do 16:18 z autobusového nádraží – stanoviště č. 9 každých 15 minut. „Zpět z Břízek odjíždějí autobusy do centra Jablonce v intervalu 15 až 30 minut od 18:45,“ doplnila Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu. Přesný jízdní řád najdou zájemci na webu mestojablonec.cz.