Přes zimu doplnili své řady o několik nových hráčů z Liberce a Prahy a hned po první „pomalejší“ směně ukázali, že pálkařsky budou opět patřit mezi vrchol ligy.

BRZY BYLO VYHRÁNO

Na kopci s Petrem Kavanem bylo utkání brzy rozhodnuté. Zápas skončil po páté směně rozdílem 25:2. Druhý probíhal velice podobně. Z kopce házel „staronový“ Tomáš Zikmunda, který se po krušném začátku vrátil zpět na koně. „Je toho hodně co si v zimě nevyzkoušíte. Běžci, stres, všechno jde proti vám,“ Komentoval svůj výkon po zápase Tomáš. „Vím jaké mám nedostatky a musím na nich zamakat.“

Pro hráče Blesku byla zimní příprava v tělocvičně pořádně dlouhá, tak se na první venkovní zápas už těšili, i když byl v rámci přípravy.
Baseballisté Blesku mají za sebou jarní soustředění v Praze

MĚLI SILNOU PÁLKU

Po obdržených deseti a čtrnácti bodech ve třetí a čtvrté směně bylo vítězství pro Sharks mimo dosah. V páté směně byl zápas ukončený opět rozdílem, tentokrát 34:2.V obou zápasech byli Jablonečtí baseballisté již tradičně velice silní na pálce. Tento trend podpořili i noví hráči, mladý František Musil z Liberce a Jakub Uhnavý z Krče, kteří oba ukázali, že do Blesku jasně patří.

UŽ SE BLÍŽÍ PREMIÉRA

Další zápas hraje Blesk v Bučovicích. Za dva týdny se mohou fanoušci těšit na první domácí proti Klasiku Frýdek-Místek. „Zápasy se odehrají netradičně v sobotu, tak dejte pozor, ať nepřijdete o slavnostní zahájení sezóny, součástí kterého bude slavnostní nadhoz, živě zpívaná státní hymna a mnoho dalších překvapení,“ vzkazují všichni hráči.

Jablonecký baseballový tým má za sebou bohatou historii a před sebou velké plány.
Petr Roubíček: Baseball Blesk před 25 lety a dnes? To je nesrovnatelné