V základní části se oba týmy utkaly dvakrát. V Blansku se rozešly smírně 1:1 na zápasy po výsledcích 4:13 a 13:2 z pohledu Blesku.

Barážová utkání v Jablonci byla o poznání vyrovnanější, ale ani tentokrát nedokázal žádný z týmů vyhrát oba zápasy. V prvním utkání se radovali hosté, kteří zejména díky skvělému výkonu nadhazovače Procházky vyhráli 6:3. V odvetě se konečně prosadil útok Blesku. Jablonečtí zvítězili 7:1 a připsali si tak první výhru v barážových bojích. Kvůli dlouhé přípravě hřiště, která byla způsobená prudkými dešti, musel být posunutý začátek prvního utkání o půl hodiny. Oba týmy to však nijak neodradilo od útočné hry. Blansko se hned v první směně ujalo vedení 1:0.

SÓLO PRO NADHAZOVAČE

Blesk odpověděl hned v dohrávce a třemi body zvrátil vedení na svoji stranu. Blansko však hned v druhé směně dokázalo dvakrát skórovat a utkání opět vyrovnat.

Poté začali dominovat oba nadhazovači, Jirka Bouček za Blesk a především blanenský Pavel Procházka. Ten již Jabloneckým neumožnil ve zbytku zápasu ani jeden doběh a pouze jediný hit a velkou měrou se podílel na vítězství Olympie.

Jeho spoluhráči dokázali po chybách jablonecké obrany třikrát doběhnout v páté směně a Blesk tak musel spolknout další barážovou prohru, tentokrát s výsledkem 3:6. V zápase se navíc nepříjemně zranili dva domácí hráči.

PAK NASTOUPIL LUKÁŠ

Nejprve musel být Honza Výbora po nešťastném úderu kolenem do hlavy odvezen záchrannou službou s otřesem mozku. V polovině zápasu si potom vybral smůlu i Jan Kapička, který si při odpalu poranil nárt a taktéž musel hřiště opustit.

Ve druhém utkání se na nadhazovací kopec za Blesk postavil mladý Lukáš Roubíček. A předvedl excelentní výkon. Nejen, že odházel kompletní zápas a připsal si první vítězství Blesku v barážových utkáních, Ale zároveň si připsal potřebných dvacet sedm autů při pouhých třiceti pálkařích, kteří se proti němu postavili.

Drobné zaváhání si vybral pouze ve druhé směně, kdy si Blanenští po dvou trefeních a metě zdarma připsali svůj jediný doběh v tomto zápase. Jablonečtí však již v první směně zaznamenali doběhy dva a od začátku si tak kráčeli pro vítězství.

TO UŽ SI PAK POJISTILI

První pojistku přidal ve třetí směně dobře pálící Michal Kubina, kterému se povedl odpálit sólo homerun. Další body přidávali hráči jabloneckého Blesku v páté, šesté a osmé směně. A pak se konečný výsledek zastavil na skóre 7:1 pro Blesk.

TEĎ HRAJE BLESK DOMA

Další domácí zápas odehraje Blesk již tento víkend. V neděli 31. července přivítá extraligový tým Tempo Titans Praha, se kterým odehraje zápas, jenž byl přeložený z minulého týdne kvůli nepřízni počasí.

Podaří se Blesku navázat na zlepšené výkony z tohoto víkendu? Přijďte se sami přesvědčit na jablonecký Ash Field u základní školy v Mozartově ulici. Go Blesk!

AUTOR: David Zikmunda