GMM Jablonec – Legie Příbram 3:2

Jablonecký tým začal celkem aktivně a svého soupeře přehrával. Gólově se však jako první prosadil soupeř. Na střílený pas Tošovského si na zadní tyči počkal připravený Valta a domácí se z ojedinělé akce lacině dostali do vedení.

GMM se podařilo srovnat ještě do konce prvního poločasu. Petr Mečíř, nezvykle v roli nahrávače, našel Mazánka a ten překonal brankáře Bahuňka. Ten ale předvedl hned několik famózních zákroků a především jeho zásluhou bylo poločasové skóre 1:1. Po přestávce to v jablonecké hře skřípat nepřestalo a Příbram se dokonce ještě jednou dostala do vedení, když se prosadil Kuba.

Dana Jandová je úspěšná trenérka svých úspěšných svěřenců, atletů TJ LIAZ i dalších.
Všechno mají na zlatém podnose, říká trenérka Dana Jandová

Inkasovaná branka ale mužstvo jako by konečně nakopla. Za necelou minutu si na zadní tyči počíhal Bláha na prudký pas Holického. Střelecké trápení tak musel protrhnout ten nejzkušenější. Největší zelenáč se zase postaral o rozhodující branku celého duelu. Haunold obkroužil statickou čtyřku Legie, trefil tyč a dorážející Mečíř nasměroval míč mezi tři tyče.

Příbramští v závěru reagovali hrou bez brankáře, v níž si připravili ještě jednu obrovskou příležitost. Tu ale fantastickým zákrokem zneškodnil Vykoukal, a tak se mohla jablonecká střídačka radovat naplno.

Hodnocení trenéra Lukáše Dubového
Zápas s Příbramí vypadal jako schůdný, ale realita byla jiná a to hlavně z důvodu neproměňování šancí. Ve druhé čtyřce, doplněné o Matěje Mečíře, se ukázal pokrok. S přesunutím Josefa Hypiuse na hrot by to mohlo fungovat. Přesto tam byla spousta nedostatků. Z velké části se hrálo jen na jednu bránu. Soupeř z nás měl trochu strach, ale když už se vydal na zteč, tak byl nebezpečný. Byť první poločas skončil 1:1, věřili jsme, že to zkraje druhé půle zlomíme. Jejich brankář ale chytal skvěle a my jsme se pořád topili v naší krizi. Dokonce jsme i prohrávali. Je potřeba zmínit, že kluci nezpanikařili. Nakonec jsme z nacvičených pozic, i když v případě Matěje i se štěstím, vsítili ty klíčové branky. Ukázalo se, že když se budeme poctivě připravovat, může to nést ovoce i v zápasech, kdy se tolik nedaří. Mohou rozhodovat maličkosti. Hráči už se do toho začali dostávat a myslím, že ke konci kalendářního roku by naše forma mohla kulminovat. Proti Příbrami jsme nakonec brali tři těžké body. Hra ještě není ideální, ale blýská se na lepší časy.