Louny – Jablonec 34:20 (17:8)

Jablonečtí měli velké problémy před utkáním se sestavou. Vypadlo z ní oproti utkáním s Bělou a Náchodem sedm hráčů a v zápase s tak dobrým týmem, jako jsou Louny doma, to bylo velmi znát. „Přijeli jsme prakticky bez spojek, které zajišťují střelbu ze střední vzdálenosti. A proti velmi konsolidované vysoké obraně domácích s dobrými brankáři jsme sice našli několik skulinek, ale na lepší výsledek to, bohužel, nestačilo,“ okomentoval výkon jabloneckého týmu trenér František Dědeček. Průběh utkání byl jednoznačný, sice hostující tým vstřelil úvodní branku, ale pak, po nacvičených kombinacích, Louny zvyšovaly až na 8:1 ve 12. minutě.

STŘÍDAL JEDINÝ HRÁČ

Dalším hřebíčkem byla diskvalifikace jablonecké brankářské jedničky Jirky Chaloupky již ve 4. minutě první půle. Dostal se mimo brankoviště do kontaktu s domácím útočníkem a byl po právu diskvalifikován. První půle skončila výsledkem 17:8. Ve druhém poločase zdatnější domácí neustále navyšovali výsledek. Jablonecké torzo, které přijelo jen s jedním hráčem na střídání a půjčilo si od svého dorostu ještě dva hráče, bojovalo a nevypustilo jediný souboj. Ale tentokrát byla kvalita hlavně na domácí straně. Z Jabloneckých se střelecky dařilo Janderovi, který na levém křídle vstřelil 7 branek, dále Hartig a Šatava nadělili soupeři po čtyřech brankách.

HRAJÍ UŽ VE STŘEDU

Jablonečtí hrají již ve středu 27. září od 18 h v železnobrodské hale, kde budou hostit v derby ve druhém kole ČP loňského prvoligistu z Liberce. A v sobotu 30. září od 17 h přijede do jablonecké haly velmi silná rezerva extraligových Lovosic.

Sestava a branky: Frýda, Chaloupka – Jandera 7, Hartig 4, Šatava 4, Žák 2, Svoboda Tomáš 2, Smrček 1, Hejduk, Mony, Trejbal Daniel