Právě Rakušané budou chtít na středu co nejrychleji zapomenout, protože ve dvou zápasech si nepřipsali ani jeden doběh a inkasovali jich neuvěřitelných 45. Český tým si připsal druhé vítězství a má jistotu účasti v semifinále.

Rakousko – Německo 0:28

Rakušané patří k nejslabším týmům na šampionátu, naopak hráči Německa již nyní pomýšlejí na semifinále. Německo přitom v ranním utkání nezačalo vůbec dobře. Hned první pálkař Voll byl strike out, pak ale přišel na řadu Amon, který se odpalem do zadního pole dostal na první metu, následně ukradl druhou a pokračoval i na třetí. Odtud byla cesta pro první bod blízko, to se mu podařilo po chybě rakouského vnitřního pole.

Největší příděl pro Rakousko přišel ve druhé směně. Němci na pálce vydrželi opravdu dlouho a po nekonečném začátku druhé směny svítilo na tabuli skóre 16:0! Rakousko bylo z tohoto průběhu otřesené a v dohrávce druhé směny byli hned první tři pálkaři strike out.

Do konce pohledného utkání, ve kterém hrál baseball prakticky jen německý tým, přibývalo skóre právě jen na jejich straně. Ani časté střídání nadhazovačů Rakušanům nepomohlo a Německo vyhrálo 28:0 po čtvrté směně rozdílem.

Holandsko – Rakousko 17:0

Dohrávané utkání z úterý, když bylo hřiště pod vodou, znamenalo pro Holandsko vedení 12:0 v polovině druhé směny. Vzhledem k tomu, že Rakousko mělo po sobě drtivou porážku od Německa, nedalo se čekat, že by se Holanďané připravili o snadné vítězství.

Také kádr Nizozemců je širší, což bylo v tomto utkání výhodou. Rakušané se opět nezmohli ani na jeden bod a favorizovaní Holanďané přidali dalších pět doběhů a bylo vymalováno. Zápas tedy logicky skončil předčasně, díky rozdílu o více jak patnáct bodů byl konec po čtvrté směně.

Ukrajina – Holandsko 1:20

Nizozemce po utkání s Rakouskem čekal zanedlouho duel s Ukrajinou. Ta měla být alespoň papírově silnějším soupeřem než Rakousko, ale opak byl pravdou. Dlouháni z Holandska od první směny přidávali body na své konto a vše směřovalo k tomu, že bude opět konec po čtvrté směně rozdílem minimálně patnácti bodů.

Ve třetí směně už vedli Holanďané 11:0, ale Ukrajina chtěla ještě zápas zdramatizovat, či oddálit nevyhnutelný konec. To se jí částečně podařilo, když zaznamenala jeden doběh a korigování skóre na 11:1. V další směně vyšlo Holandsko bodově naprázdno a rozhodnutí tak přišlo v pátém dějství. To se Nizozemcům podařilo zdolat všechny mety devětkrát a rozdíl ve skóre činil 19 bodů. Vzhledem k tomu, že Ukrajina v dohrávce páté směny nedoběhla alespoň pětkrát, tak zápas skončil opět rozdílem.

Navíc se diváci poprvé na turnaji dočkali homerunu, a to dokonce dvou v podání hráčů Nizozemska. Svůj odpal za plot směřovali Brands a Antonia

Slovensko – Rusko 5:19

Slovenský tým si na turnaji připsal druhou porážku. Po úterní prohře 10:0 s Českou republikou nestačili svěřenci trenéra Martina Posoldy také na Rusy, kterým podlehli vysoko 19:5.

V úvodní směně přitom Rusko zaznamenalo jen jeden doběh, stejně tak jako v dohrávce Slovensko. Od té doby ale na stadionu v Liberci figurovalo prakticky jen jedno mužstvo, byli to Rusové, kdo přidal ve druhé směně 6 bodů a výrazně odskočili od slabších Slováků. Ti kontrovali jen jedním doběhem.

Pak se bodový účet ruského týmu poněkud přibrzdil, ale přesto to stačilo v dalším průběhu utkání na pohodlné vítězství. Definitivní pojistka výsledku přišla v 5. směně, kdy Rusko skórovalo devětkrát. Zápas tak skončil po pěti směnách rozdílem o více jak deset bodů.

Švédsko – Česká republika 1:16

Čeští baseballisté opět potvrdili roli favorita a připsali si druhé vítězství v řadě na evropském šampionátu znamenající jistotu semifinále. Tentokrát čelili Švédsku, které porazili rozdílem v páté směně.

Češi zdárně vykročili k vítězství již v první směně, když si na konto připsali tři doběhy. Naopak Švédsko v dohrávce vyšlo na prázdno. Stejně tak jako oba celky v následující směně. Třetí směna opět přinesla vyrovnanou hru, když Češi skórovali jen jednou a Švédové jejich počin zopakovali.

Zlom v utkání přišel v následující směně. To se dostal český tým do trháku a šesti body znemožnil soupeři prakticky jakýkoliv odpor. Švédsko totiž vyšlo bodově na prázdno a naopak český nároďák zaznamenal dalších šest bodů v začátku páté směny. Také na tento příděl již Švédové nemohli reagovat a utkání skončilo předčasně v páté směně.

Tabulku skupiny A vedou Češi s ruským týmem, oba mají totiž po dvou zápasech na kontě dvě výhry. Úplně stejná je situace ve skupině B, kde zase vedou Němci a Holanďané.

Program čtvrtečních zápasů: hřiště Jablonec – 10.30 hodin: Švédsko – Slovensko, 14.00 hodin: Německo – Holandsko, 17.30 hodin: Česká republika – Rusko. Hřiště Liberec: 16.00 hodin: Rakousko – Ukrajina.