První domácí vystoupení juniorek se nepovedlo. Basketbalové juniorky jablonecké Bižuterie v dosavadním ročníku extraligy juniorek sehrály dosud sedm zápasů na hřištích soupeřek. Na první dvojkolo na domácí palubovku pozvaly hráčky Kary Trutnov, kde hrají dvě jejich odchovankyně a bývalé spoluhráčky, Herinková a Patočková (zraněná). V derby prohrály o pouhý bod a s favoritem dokonce až v závěru.

Bižuterie Jablonec - Kara Trutnov 70 : 71 (14:23, 32:38, 49:56)

Do utkání vstoupili lépe hosté a díky několika rychlým protiútokům si vybudovali osmibodový náskok, který marně jablonecké hráčky doháněly celý první poločas. Domácí provázela smůla při střelbě pod košem a i z nepřipravených trojkových pozic. Úspěšně pálila trojky Kerhartová, a to třikrát ze čtyř pokusů a T.Ješkeová 1/1. Do poslední části se šlo za stavu 49:56. Jablonecké do ní vstoupily s odhodláním a využívaly chyb soupeřek. Podařilo se jim snížit na 55:56. Pět minut před koncem bylo vyrovnáno. Trutnov však měl ve svém středu jednu mimořádnou střelkyni, kterou Bižuterie nedokázala ubránit. Anna Rylichová nastřílela třiadvacet bodů, z toho čtyři trojky, což se jí povedlo potvrdit pěti body za tohoto stavu a obrátit skóre. Výborně hrající Tereza Ješkeová pak proměnila dvě šestky a otočila stav zpět pro Jablonec. A Klokočníková pak dostala Bižu do vedení 70:69. Následné vteřiny rozhodly. Rylichová vyrovnala, ale, bohužel, jasnou šanci pod košem Terka Ješkeová smolně neproměnila.

Ale faul domácích dal šanci soupeřkám dvou šestek, z nichž jednu proměnila a tím rozhodla. Poslední možnost po vhazování již domácí hráčky ovšem už nevyužily. Utkání se hrálo v bouřlivé atmosféře, které vévodila převážně skupina fanoušků hostů a tím zajistila svým hráčkám téměř domácí prostředí.

Sestava a body: Klokočníková 21, T. Ješkeová 16, Čmejrková 13, Růžková 10, Kerhartová 9, K. Ješkeová 1, Dolenská, Pískačová, Hrabáková a Divišová.

Bižuterie - Hradec Králové 67:85 (18:22, 39:45, 55:68)

Další soupeřky byly z čela tabulky. Od počátku pálily Hradecké ze všech pozic a co zvedly, to daly. Chvíli trvalo, než se domácí vzpamatovaly. A trenér Čmejrek si raději vzal oddychový čas. Ve druhé části se již převaha hostů začala projevovat, a to hlavně ve střelbě ze střední a delší vzdálenosti.

Překvapivě výborná byla střelba trestných hodů 17/16, opět byla někdy nepřipravená střelba za tři body s mizerným výsledkem 18/1 . Tento soupeř by neměl být měřítkem pro jablonecký méně zkušený tým, ale v dalších domácích zápasech by už měly Čmejrkovy juniorky začít bodovat.

Sestava a body: T. Ješkeová 18, Klokočníková 17, Čmejrková 15, K. Ješkeová 8, Kerhartová 3, Dolenská 6, Pískačová, Hrabáková, Růžková a Divišová.