Zástupci jabloneckého Judo Klubu chtěli od samého začátku zvítězit, aby se stali opět držiteli katany. Jednalo se už o závěrečné čtvrté kolo série, na jejímž konci si vítěz odvezl právě samurajskou katanu.

„Tato soutěž je určena pro děti od osmi do patnácti let. Je to většinou jejich první, ve které se setkávají se závodním judem a s atmosférou závodů. Katana má už mnohaletou tradici, stále ji vylepšujeme ve všech čtyřech kolech. Hlavními organizátory jsou členové turnovského oddílu, my v Jablonci jsme připravili toto čtvrté kolo. A je to pro nás pocta," informoval ředitel kola Michael Man.

Všem členům Judo Klubu Jablonec trenéři poděkovali za účast v soutěži. Přispěli tak k zisku důležitých bodů a nakonec i k vítězství. A mezi silnou konkurencí si Jablonečtí vedli výborně.
Přivezli pohár i samurajskou katanu

Za Jablonecké se prala třicítka judistických nadějí. Konkurence byla velmi silná. V loňském roce katanu pro svůj oddíl vybojovali.

„Cílem tohoto závodu je ale hlavně, aby děti závodily. Když prvenství obhájí, bude to super, když ne, taková tragedie to nebude," potvrdil ředitel na začátku akce.

Protože se jedná o otevřenou soutěž, sjeli se do Jablonce nejen regionální oddíly, ale i judisté z celých Čech. Touto akcí se pomalu judistický kalendář pro letošní rok naplnil. Dorostence ještě čeká jedno kolo dorostenecké ligy. „Potom si dají vánoční přestávku a po novém roce odstartujeme už zase přípravu na novou sezónu,“ uvedl Michael Man, předseda Judo Klubu.