Na velmi těžké, blátivé trati se představili i mladí cyklisté jablonecké Kooperativy.

První z Jabloneckých startoval v žácích Vašek Veverka, který již v průběhu poháru dokázal vybojovat pódiové umístění. „V Uničově se Vaškovi nepovedl start, když se propadl na čtrnácté místo. Svojí bojovností se však dokázal probojovat do top ten a dojet na výborném šestém místě. V celkovém pořadí obsadil neskutečné čtvrté místo," zhodnotil jeho výkon trenér Miloslav Hollósi.

V kategorii kadetů na startu stáli Matyáš Bredler a Vojta Března, kteří se v průběhu cyklokrosové sezóny potýkali s řadou zdravotních a technických problémů. „V mistrovském závodě se lépe vedlo devátému Vojtovi. Maty dobíhal z utrženou přehazovačkou na 16. místě. V celkovém pořadí si kluci místa prohodili, Maty obsadil jedenáctý a Vojta čtrnáctý post," uvedl k oběma závodníkům jejich trenér. A v celkovém pořadí družstev to jezdcům z Jablonce vyneslo pěkné páté místo z devětadvaceti hodnocených klubů.

ŠTĚPÁN BOJOVAL SÁM

Mezi juniory na startu stál pouze Štěpán Stloukal. Druhý zástupce, Martin Čech, byl nemocný. Hned v úvodu závodu Štěpán doplatil na technické problémy, v bahnitém terénu utrhl přehazovačku a musel běžet do depa. Z beznadějného poslední pozice se dokázal dostat na pěkné dvanácté místo. V celkovém pořadí Štěpán obsadil čtrnácté a Martin patnácté, což v soutěži družstev vyneslo celkově pátou příčku.

ROZJELY TO TAKY PĚKNĚ

V kategorii žen a juniorek se jelo finálové kolo ČP s mezinárodní účastí. Za Jablonec startovaly Eli Ungermanová a Tereza Švihálková. „Obě, i když ještě juniorky, si vedly velmi dobře, Eli dojela na čtrnáctém a Tereza na patnáctém místě," pochválil závodnice Miloslav Hollósi. V soutěži družstev společně s nestartujícími Nikolou Bajgerovou, Pavlou Havlíkovou a Nikolou Noskovou, které byly v zahraničí, s velkým přehledem děvčata zvítězila.