"Město Jablonec nad Nisou je ideálním místem pro pořádání akce charitativního typu. I proto je již delší dobu partnerem Skládaček, z.s. a celou akci, která se konala na jablonecké Dobré Vodě,  finančně podporuje. Generálním partnerem se již po čtvrté stala společnost aRaymond Jablonec," uved za organizátory Filip Štupl.

Počasí závodníkům  při výběhu sjezdovky na Dobré Vodě, dlouhé 320 metrů, přálo.  Účastníci závodili  ve dvojicích a týmových štafetách. Letos se přihlásilo 53 týmů.

Početné pole mělo i zastoupení dětí v dětském závodě. Ty  soutěžily ve třech kategoriích na vzdálenost  100 a 160 metrů. Na start se postavilo 37 dětí.

Hlavním patronkou byla Daniela Altmanová, která trpí cystickou fibróza. "Z rukou pořadatele a za přispění všech startujících i partnerů  byl Daniele předán šek na ve výši 135 215 Kč. Daniela si tak bude, díky těmto penězům, schopna pořídit přístroj, který jí umožní snadnější vykašlávaní a zlepší kvalitu jejího dýchání. Zároveň Skládačky z.s. předaly šek Klubu nemocných s cystickou fibrózou ve výši 50 000 Kč. Všem partnerům a účastníkům patří poděkování a těšíme se za rok na viděnou," vzkázal za pořadele Filip Štupl.