„Je to další úspěch ročníku 95 a 96, který pospolu hraje házenou již sedm let. Takže, pánové, velká gratulace," říká trenér dorostenců František Dědeček mladší.

Výsledek se ovšem nerodil tak jednoduše, jak ukazuje celkové skóre. Domácí tým vletěl na Jablonecké s velkou chutí a rychle vedl 4:1, především výborná levá spojka Bureš činil Jabloneckým velké problémy. Střílel si z výskoku jak chtěl, výborně zvládal kličku a nebo včas odhodil na svoje křídlo.

Hosté působili ospale a bez pohybu v obraně, v útoku k tomu přidali zbytečné technické chyby a ani brankáři Frýdovi se tentokrát nedařilo. Jediné štěstí pro jablonecké bylo, že pokud trefili prostor soupeřovy branky, byl to většinou gól, proto s domácími hráči, kteří byli první poločas lepší, drželi krok.

Ve druhé půli trápení Jabloneckých se střelcem Burešem pokračovalo, a ten v pohodě pokračoval ve svém představení.

Až teprve třetí jablonecký obránce přestal tohoto hráče pouštět do zakončení, Jablonečtí změnili obranu na 2:4 a od této chvíle bylo na hřišti pouze jedno družstvo.

V 8. minutě druhé půle se hosté poprvé dostali do vedení 21:22 a poté zejména díky rychlým útokům a nacvičeným kombinacím za tři minuty utekli na 21:27 a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Pak si hosté již užívali utkání a vycházelo jim vše, na co sáhli. Konečný výsledek 29:40 je pro domácí, kteří byli 40 minut vyrovnaným soupeřem, až příliš krutý.

V jabloneckém týmu se zaskvěl střeleckou produkcí Patrik Trejbal, další hráči ho kvalitně doplnili. „Výkon v první půli nebyl ideální a posledním domácím střetnutí proti Chrudimi by se nám takovýto výpadek mohl vymstít a přesto, že nám nikdo první místo nesebere, se chceme rozloučit s výbornými jabloneckými diváky a celou sezonou vítězstvím," dodal trenér Dědeček.

Utkání se hraje v sobotu od 15 hodin v jablonecké městské hale.

Košutka Plzeň - ELP Jablonec 29:40 (17:15)

Sestava a branky ELP: Frýda Trejbal P. 11, Bernardy 7, Patočka 6, Trejbal D. 5, Dědeček 5, Preisler 4, Hartig 2.