Od elévů přes žactvo až po kategorii mužů a žen, ti všichni se opět sešli na tradičním atletickém klání, na Silvestrovské hale 2015. Pořadatelem akce byl tentokrát Atletický klub AC Slovan Liberec. A v průběhu odpoledne bedlivě sledoval výkony sportovců František Párys, ředitel závodu, chodec a trenér. Na programu byly například tyto disciplíny: skok do dálky, hod koulí, chůze nebo běh.

Dali šanci i dalším

A s průběhem silvestrovského atletického setkání byl ředitel Párys spokojený: „Tyto silvestrovské závody mají už mnohaletou tradici. Kdysi dávno je začal pořádat českolipský oddíl pouze jako závody v chůzi. Když mu došly pořadatelské síly, ujali jsme se Silvestrovské haly my, pořadatelé z libereckého atletického klubu. A dali jsme šanci více disciplínám a více sportovcům," představil tradiční podnik královny sportu, který se už po několikáté konal v hale na Střelnici, ředitel závodu František Párys.

Nejde jim o medaile

Vedle chůze přibyly ještě třeba sprinty na třicet metrů, technické disciplíny i běhy na dvanáct minut. Účastníci vědí, že na Silvestrovské hale nejde vůbec o to, kdo bude vítěz a kdo druhý. Všichni ti, kteří si to v sezóně rozdávali o body a vteřiny, se teď v závěru roku v jablonecké hale opět sešli, aby si nejen zasportovali, ale především popovídali, popřáli do nového roku a rozloučili se s letošní sezónou. „S jabloneckým atletickým oddílem máme velmi dobrou spolupráci. Byl jsem sám zvědavý, kolik sportovců se v takovém počasí, kdy není možnost jít na lyže, vlastně přijde. Účast je ovšem výborná. Mezi účastníky je například nejlepší česká závodnice v chůzi, reprezentantka Eliška Drahotová, která šla závod s muži. Ale nechyběli ani domácí atleti. A zúčastnily se i některé naděje z kategorie mládeže."