Kadaň - FbK Jablonec 9:7 (3:2, 2:2, 4:3)

Utkání začalo pro Jablonec nejhůře, jak mohlo, a již po 29 vteřinách se ujali domácí vedení po brance Procházky. O čtyři minuty později to s hosty vypadalo ještě hůř, když druhou branku Kadaně přidal Zelinka. Domácí se v polovině první třetiny dostali dokonce do tříbrankového vedení zásluhou Muchny, ale Král o osm vteřin později vstřelil první branku Jablonce v zápase a snížil na 1:3.

Poté následovalo několik vyloučení, jež ovšem ani jeden tým nevyužil a naopak Jablonec ve čtyřech proti pěti snížil na 2:3 brankou Ježka. Hosté se poté zlepšili a začali domácí přehrávat a konec třetiny je musel mrzet…

Na začátku druhé třetiny oba týmy nechtěly udělat chybu a na první gól se tak čekalo až do 26. minuty, kdy vyrovnal za hosty Sekyra. Nerozhodný stav vydržel do poloviny utkání, než vrátil vedení domácím Žemlička. Hosté dokázali i na tuto branku reagovat a v 34. minutě Ježek vyrovnal na 4:4. Hra se poté vyrovnala, ale byli to domácí, kteří se před vstupem do třetí třetiny ujali vedení. Střelcem branky byl Štěrba.

Třetí třetina začala podobně jako první a hned v úvodní minutě navýšil náskok Kadaně Žemlička. Aby toho nebylo málo, tak ten samý hráč v 45. minutě dokončil hattrick a zvýšil na rozdíl tří branek. V 49. minutě to s jabloneckými vypadalo opravdu špatně, když Štěrba zvyšoval již na 8:4.

Hosté dostali šanci okamžitě korigovat, když čtyři vteřiny po brance domácích měl možnost trestného střílení Ježek, který ovšem neproměnil. Hosté přesto nic nevzdávali a v 51. minutě dvojicí slepených gólů, o které se postarali Kujan a Hrůza, snížili na rozdíl dvou branek. Domácí se poté začali bát o výsledek a zatáhli se, čehož využil 69 vteřin před koncem ke kontaktnímu gólu Schlindenbuch. Veškeré naděje jabloneckých ovšem o dalších 22 vteřin později uhasil Solar, který uzavřel skóre na konečných 9:7.

Branky: 1. Jakub Procházka, 5. Radek Zelinka, 10. Daniel Muchna, 32. Martin Žemlička, 39. Jan Odlas, 41. Martin Žemlička, 45. Martin Žemlička, 49. Erik Štěrba, 60. Jakub Solar - 10. Michal Král, 14. Jakub Ježek, 26. Pavel Sekyra, 34. Jakub Ježek, 51. Pavel Hůza, 51. Marek Kujan, 59. Petr Schlindenbuch; rozhodčí: Lukáš Andrea - Lukáš Topš; vyloučení: 4:4; využití: 1:1; diváků: 124.

Karlovy Vary - FbK Jablonec 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)

Nedělní utkání začali florbalisté Jablonce mnohem lépe než předchozí den a ve čtvrté minutě dostali možnost přesilové hry, kterou ovšem nevyužili. Z první branky se tak nakonec radovali přece jen domácí, které poslal do vedení Kirchman. Poté následovala vyloučení na obou stranách a Jablonec svou druhou přesilovku využil, když se trefil Ježek. Hosté poté pokračovali výbornou hrou, která ale do konce třetiny změnu stavu nepřinesla.

Druhou třetinu naopak začali lépe domácí, ale skóre se měnilo na druhé straně, kdy poslal Jablonec do vedení Marek Čeřovský. Hosté poté přečkali oslabení, ale ani tak se jim nepodařilo vedení ubránit a v 28. minutě vyrovnal opět Kirchman. Stejný hráč zkompletoval o dvě minuty později svůj hattrick a poslal domácí do vedení.

Hosté poté nabídli Varům dvouminutovou výhodu 5 na 3, kterou domácí nepohrdli a na rozdíl dvou branek zvýšil Macek. Poté dostali i hosté šanci přesilové hry 5 na 3, kterou si přenesli do třetí třetiny.

V úvodu poslední třetiny se domácím nepodařilo využít dvojnásobnou přesilovku a na další branku se tak čekalo až do 58. minuty, kdy se trefil domácí Černý. Jablonečtí si poté vzali oddechový čas a ještě v té samé minutě snížili zásluhou Sekyry.

Poté již nebylo na co čekat a hosté odvolali brankáře, což ke kontaktnímu gólu nevedlo a naopak tříbrankové vedení vrátil domácím střelou do prázdné branky opět Černý.

Jablonec pokračoval ve hře bez brankáře, což vedlo k dalšímu gólu do nechráněné branky. Trefil se Matějka a uzavřel skóre utkání na konečných 7:3.

Jablonečtí tak ztratili tento víkend všech 6 bodů a výrazně se jim vzdálilo čelo tabulky.

Branky: 9. Jan Kirchman, 28. Jan Kirchman, 30. Jan Kirchman, 37. Daniel Macek, 58. Jakub Černý, 59. Jakub Černý, 60. Tomáš Matějka - 12. Jakub Ježek, 24. Marek Čeřovský, 58. Pavel Sekyra; rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý; vyloučení: 4:5; využití: 1:1; diváků: 15.

Autor: Martin Vosáhlo