FLORBAL JABLONEC -  TJ Sokol Koberovy 3:2

Hra byla ze začátku velmi opatrná a klidná. Oba týmy si uvědomovaly důležitost utkání, a tak se snažily budovat si svou pozici postupným útokem. Během první dvacetiminutovky měly Koberovy více ze hry a dokázaly to i prvním gólem do jablonecké branky.

Druhá část utkání nebyla rozdílná. Hra však nabyla větší tvrdosti, která domácím hráčům značně vyhovovala. „Začali jsme hrát více na míčku a tlačit se do branky hostů. Ve 26. minutě zápasu se v přesilové hře prosadil náš kapitán a opora zadních řad Marek Čeřovský,“ okomentoval za domácí průběh utkání Tomáš Beran a pokračoval: „Gólů padalo pramálo, a to i díky našemu výbornému gólmanovi. Ten dokázal v poslední třetině zlikvidovat několik jedovatých střel hostů. Během dalšího vyloučení se prosadil Jan Malinovský a dokázal tak náš tým přiblížit k vítězství.“

Zasloužená a vydřená výhra přinesla hamrovskému áčku v dalším utkání divize C doma tři body.
FOTO: Tři body zůstaly v Hamrech. Domácí měli ve druhé půli navrch

Dvě minuty před koncem dokázal značně naplněnou halu utišit hostující gól. Ten však po následné domluvě rozhodčích nebyl uznán. To ale neodradilo Koberovy, které dokázaly minutu před koncem využít standardní situace z velmi dobré pozice. Na tabuli svítil stav 2:2 a ten posunul oba týmy do prodloužení.

Během pětiminutového prodloužení se po velké šanci Jabloneckých dokázal vyfaulovat hostující gólman, který naskytl šanci udeřit znovu během přesilovky. To se ale nestalo a zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Z domácích se prosadil pouze jediný střelec, zkušený matador Michal Král. Koberovské střelce vymazal jablonecký brankář Martin Maňák a měl veliký podíl na tom, že si Jablonec do tabulky mohl připsat další dva body za vítězství v prodloužení.

Za TJ Sokol Koberovy Tomáš Fabián: „Zápas se chýlil ke konci a vypadalo to v další bez bodový večer. Necelou minutu před koncem se však podařilo po dobře zahrané standardní situaci zápas dostat do prodloužení. V prodloužení gól nepadl a náš tým měl bohužel smůlu i v samostatných nájezdech. Děkujeme fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu a vytvořili tak pro nás domácí atmosféru," dodal Tomáš Beran.

Domácí věděli, že béčko Brodu si dělá ambice na postup do vyšší třídy, a že to nebude lehký zápas. Začali opatrně, ale konec byl překvapivý.
FOTO: Zásada porazila železnobrodské béčko. Připsala si do tabulky tři body

Vítězný tým si vybojoval důležité body, které ho řadí na 4. příčku v tabulce.