V Albrechticích hrál v mančaftu zvaném Pipkovci stopera, byl neomylným exekutorem trestných a pokutových kopů, a velkou oporou týmu tehdy nejstaršího Pipka. Ale na vesnici tenkrát to nemohl být jenom fotbal, a tak Franta musel také funkcionařit. I na tomto poli uspěl a není divu, že mu bylo nabídnuto křeslo vedoucího tajemníka OV ČSTV jako nástupce další tělovýchovné legendy, Vládi Plívy.

Ilustrační foto.
Jirka tu zůstane... Dotlouklo srdce další jablonecké sportovní legendy

Dlouhá léta se o jablonecký sport staral, za jeho éry došlo i první velké obnově sportovních a tělovýchovných zařízení v okrese, za jeho éry byly položeny základy splnění snu všech okresních fotbalistů - a tím byl trávník. Třetím místem byla Střelnice, tam tradičně se svým otcem nechyběl na žádném zápase, ale neváhal vyrazit i na hřiště soupeřů. S úspěchy i neúspěchy mužstva ze Střelnice doslova žil, každé pondělí jsem měl telefonát a na druhém konci Franta: pokud se prohrálo, tak mě v mé kritice povzbuzoval, jindy mi sdělil, že jsem to přehnal. Je to rok, co jsem na této stránce vítal Frantu Popra mezi námi mladíky, sedmdesátníky….

A nyní přišla ta zdrcující zpráva: Franta Popr, „pan Tělovýchova“, nám dal navždy sbohem. Franto, chyběl jsi mi v době Tvé nemoci, chyběly mi diskuse s Tebou o fotbale a td vím, že už ten oběma nenáviděný fotbalový systém „na jednoho“ neprobereme. S velkou lítostí chci kondolovat Tvé rodině, budeš nám chybět všem !

Na počest horolezce Smitky odhalili pamětní desku.
Na počest horolezce Smitky odhalili pamětní desku