GMM Jablonec – Baník Chomutov 8:4

O úvodní trefu celého ročníku se postaral jablonecký debutant Kamil Makula, jenž těžil ze souhry se svým jmenovcem Krejčíkem. Chomutov se ale dočkal vyrovnání, když střílený pas od postranní čáry tečoval za Masařka Zdeněk Kopta Domácímu celku vyšel zejména závěr první půle. Aktivní Makula na prahu 20. minuty umotal u autové lajny přesilu protihráčů a neomylně našel Kamila Krejčíka, který vrátil vedení na jabloneckou stranu. Další branku pak Makula připravil pro Jiřího Haunolda, jehož trefa byla úplnou tečkou první dvacetiminutovky.

Hned zkraje druhého dějství dal o sobě vědět Petr Mečíř. Nejlepší střelec uplynulých dvou sezón propálil chomutovského gólmana a zajistil tříbrankový náskok. Ten sice dlouho nevydržel, když z penalty snížil Zdeněk Kopta. Kamil Krejčík se ale druhým zásahem v zápase postaral o pátý gól GMM. Přišly i chvíle Tomáše Mazánka. Ten nejprve do sítě uklidil Bláhův nepřímý volný kop a posléze využil chomutovského risku v podobě hry bez brankáře. Baník táhli mladíci. Jeden z nich, konkrétně Daniel Kasal, se postaral o dvě branky Chomutova v závěru. Ještě před tou druhou ale stihl zkompletovat hattrick z penalty Kamil Krejčík.

Domácí GMM tak utkání ovládlo a výsledkem 8:4 vstoupilo do sezóny úspěšně.

II. liga západ. Jablonečtí futsalisté si z prvního zápasu body připsali.Trenér Lukáš Dubový.Zdroj: Deník / Březinová DagmarHodnocení trenéra Lukáše Dubového:
„V mých očích to byl takový syrový zápas. První kolo přineslo nervozitu a hledání se. Bylo to takové neuspořádané a chyběla tomu lehkost. Z toho pramenil ten dlouho vyrovnaný stav. V druhém poločase jsme měli dobrý nástup. Soupeře pak vrátila do zápasu penalta a jenom díky Masařkovi jsme to udrželi. Masařka byl právem vyhlášený jako nejlepší hráč, byť mu výrazně sekundoval Kamil Makula. Je to pan hráč. Potřebujeme najít souhru a klid. Věřím, že nám první kolo pomohlo. Chomutov byl těžký protivník a jsem rád, že jsme mu loňské dvě prohry oplatili,“ řekl k zápasu trenér.