Začátek dalšího zápasu jabloneckých futsalistů týmu FK GMM Jablonec se odehrál v režii domácího celku, který dobýval bránu Mladé Boleslavi.

Dali jim první gól

Nerozhodné skóre mohl změnit kapitán Bláha, jenže po jeho střele zachránilo hosty břevno. Další obrovskou příležitost měl Krejčík. Při jeho pokusu se míč opět odrazil jen od brankové konstrukce. Střeleckou smůlu se domácím podařilo protrhnout až těsně před koncem prvního poločasu a zásluhou trefy Petra Mečíře šli domácí do kabiny za stavu 1:0. Druhou půli otevřel Bláha svým dalším břevnem, a tak dostali šanci k procitnutí hosté. Petr Matouš se dostal k zakončení, které skončilo až za Masaříkem. Za dalších dvacet vteřin přišla druhá pohroma, když se Malibu, díky gólu Pavla Krále, dostalo do vedení.

Poté, co hosty počtvrté v zápase zachránila tyč, se nám přece jen podařilo skórovat. Ve hře bez brankáře vystřelil Mečíř a Tvaroh už zasáhnout nedokázal. Tři minuty před koncem dokonce Mečíř završil hattrick a už se zdálo, že GMM míří za třemi body. Vedení Jabloneckým však vydrželo jen něco přes minutu. Marek Maňas totiž v power-play vyrovnal a rozhodl tak o konečné dělbě bodů. I tentokrát se vyhlašoval hráč utkání z obou týmů. Z domácích řad si odnesl ocenění Jakub Krasnický.

Soupeř udeří první

Zápas zhodnotil trenér jabloneckého mužstva Lukáš Dubový slovy: „Může nás mrzet, že jsme nedokázali proměnit naše šance a odskočit. Opět jsme měli herní převahu a tohle se stalo už poněkolikáté. Když nedáváme góly, tak držíme soupeře při životě a on pak udeří z rychlých brejků. To je písnička posledních zápasů. Chybí nám lehkost v zakončení. Když se chytí hráč, který dlouho neskóroval, tak ho nepodpoří nikdo další a obráceně. Není tam ta střelecká vyrovnanost, jakou se nám dařilo držet v posledních kolech."

Brankáře ponechal

Kouč zdůraznil, že v poločase už měli vést alespoň 3:0. Naproti tomu Mladoboleslavští ze dvou akcí vsítili dvě branky. V závěru připadala v úvahu hra bez brankáře, ale nakonec se trenér pro tuto variantu nerozhodl, protože soupeř mu připadal v power play velmi aktivní. „My jsme sice v téhle herní situaci skórovali, ale nemyslím si, že by to bylo díky vypracovanému tlaku, takže proto jsme k tomu nepřistoupili. Možná jsme mohli zariskovat v poslední minutě, kdy byli hráči Malibu hodně zatažení, ale i pro psychiku jsme zvolili opatrnější scénář. Věřili jsme, že můžeme skórovat i ve hře čtyři na čtyři, protože šance jsme měli," připomenul průběh utkání kouč domácích Lukáš Dubový.